Τόσκας: Πυροσβεστική, ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου

Ως τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας, αμφισβητώντας και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει. Η σχολή υπαξιωματικών άρχισε φέτος στην Πτολεμαΐδα, παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών για να γίνει η σχολή στην Αθήνα».

O υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα», διευκρινίζοτνας ωστόσο ότι «όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Στηρίζονται από εμάς».

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός σε σχέση με το 2009 έχει μειωθεί δραματικά, ωστόσο υποστήριξε ότι την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο. «Τότε που είχαμε πολλά λεφτά, πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες τον χρόνο. Μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης είπε πως «δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα Σώμα που ρίχνεται στη μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό».

[iefimerida.gr]

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι