Αλλάζει όλη η χώρα: Η Ελλάδα καθίσταται η κύρια χερσαία, αεροπορική και ναυτική βάση των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μ.Ανατολή!

Η Ελλάδα θα αποτελέσει όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις την κύρια χερσαία, αεροπορική και ναυτική  βάση των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, ενώ συνεχείς πληροφορίες δείχνουν ότι η πολεμική διαμάχη μεταξύ των υπερδυνάμεων ξεκίνησε από την Συρία και θα συνεχιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Προχθές περατώθηκε  ο 4ος Κύκλος Επιτελικών Συνομιλιών ΓΕΕΘΑ-US EUCOM.

Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ο 4ος Κύκλος Επιτελικών Συνομιλιών (staff talks) μεταξύ ΓΕΕΘΑ και αντιπροσωπείας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης (US-EUCOM), με την συμμετοχή για πρώτη φορά και αντιπροσωπείας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Αφρικής (US-AFRICOM).

Κατά τις συνομιλίες, έγινε παρουσίαση του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης αυτής.

Ειδικότερα εξετάσθηκε:

Η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης, στο πλαίσιο συμμαχικών και διμερών στρατιωτικών δράσεων

Η επαύξηση των συνεκπαιδεύσεων στους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και στις ειδικές επιχειρήσεις.

Η προώθηση των δράσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών.

Στο πλαίσιο των εν λόγω συνομιλιών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με την Πρέσβη Susan M. Elliott και τον Πρέσβη Alex Laskaris, οι οποίοι είναι σύμβουλοι επί πολιτικών θεμάτων και θεμάτων πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας, των Διοικητών των Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US-EUCOM) και Αφρική (US- AFRICOM), αντίστοιχα, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αυτά επίσημα διότι στην ουσία μέσω αυτής της κοινής επιτροπής,  η αμυντική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ μετασχηματίζεται ακόμα πιο πολύ, με συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος , δημιουργία και επαύξηση του κέντρου αποτροπής στην Κρήτη , που σημαίνει ότι η χώρα μας θα επεμβαίνει στην Α.Μεσόγειο όπου διεξάγεται διακίνηση όπλων προς την Λιβύη, ενώ Αμερικανοί αξιωματικοί θα εφοδιάζουν με «φρέσκες» κρίσιμες πληροφορίες την ελληνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Επίσης οι Αμερικανοί φέρονται να αναζητούν χώρα για την δημιουργία βάσης στην Μακεδονία για να ελέγχουν ΠΓΔΜ ( νέα κυβέρνηση σε ασταθές περιβάλον), Αλβανία ( εμπόριο κάνναβης) και Βουλγαρία.

Η χώρα μας θα γίνει ουσιαστικά το κέντρο αποτροπής της ισλαμικής τρομοκρατίας η οποία έτσι και αλλιώς «διήλθε» από ελληνικό έδαφος και είναι θέμα χρόνου η δράση και εντός Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα, ειδικά η Κρήτη θα αποτελέσει στην ουσία το μεγαλύτερο ακίνητο «αεροπλανοφόρο» των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες φέρουν αεροδρόμιο κοντά στην βάση της Σούδας να «προσγειώνονται» αμερικανικά μη επανδρωμένα UAV  αλλά και εξοπλισμένα οχήματα UCAV που προορίζονται για επιχειρήσεις στην Συρία.

Επίσης  τα ελληνικά ναυπηγεία θα αναλάβουν τον ελλιμενισμό και την επιδιόρθωσε βαριών βλαβών στον αμερικανικό στόλο της Μεσογείου.

Από όλο αυτό το σχέδιο αναμένουμε την προμήθεια νέων πολεμικών πλοίων, σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών ως «απάντηση» στην προμήθεια των Τούρκων με F-35 , με το οποίο οι Τούρκοι αποκτούν δυνατότητα στρατηγικού πλήγματος BVR (Beyond-visual-range missile) θέτοντας όλες τις κρίσιμες και σημαντικές  εγκαταστάσεις μας στο στόχαστρο τους.

Επίσης αναμένουμε να λάβουμε άρματα μάχης ABRAMS , αυτοκινούμενα πυροβόλα , αμφίβια οχήματα για τους Έλληνες πεζοναύτες από τα τεράστια αποθέματα του αμερικανικού στρατού μέσω κονδυλίων FMS.

Xαρακτηριστικό είναι ότι συνεχίζεται η εκπαίδευση ελληνικών ειδικών δυνάμεων με αντίστοιχες Αμερικανικές.

Από 19 έως 23 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο, συνεργασία-συνεκπαίδευση της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ ΜΑΚ) και εξειδικευμένου προσωπικού (Νοσοκόμοι Μάχης) μονάδων ειδικών επιχειρήσεων ΗΠΑ (Special Ops Command Europe-SOCEUR).

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο προαγωγής του επιπέδου γνώσεων και εμπειριών σε αντικείμενα και τεχνικές πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Η Ελλάς λόγω της γεωγραφικής θέσης της φέρεται να « ελέγχει» μέσω του Αιγαίου τα Στενά , το θαλάσσιο  πέρασμα κάτω από την Κρήτη , φτάνοντας μέσω της Κύπρου στα «προάστια» της Συρίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου και του Σουέζ .

Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε και εξοπλίσουμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονο κρίσιμο  υλικό και μέσα ενώ με την κοινή εκπαίδευση  με τις ΗΠΑ  να διατηρούμε ετοιμοπόλεμες δυνάμεις …για κάθε ενδεχόμενο ειδικά όταν έχουμε απέναντι μας  τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν.

Η Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν έχει χάσει την αίγλη της  παρά τα λεγόμενα της αμερικανικής ηγεσίας που αποτελούν παρηγοριά στο «άρρωστο»,  ειδικά όσο αφορά τον εφοδιασμό των Κούρδων με βαρύ οπλισμό.

Το Σεπτέμβριο ανακηρύσσει την αυτονομία του το Ιρακινό Κουρδιστάν , ενώ την συνέχεια έχουν οι Κούρδοι στην Συρία, και όλα δείχνουν ότι η Τουρκία θα είναι το επόμενο «θύμα» μετά την Γιουγκοσλαβία και την διάλυση της το 1991.   

epitelio ges ipa ellada

epitelio ges ipa ellada 1

epitelio gesipa ellada 2

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι