Άλλοι 1.200 νεόπτωχοι (σε δύο μήνες) στα συσσίτια της δυτικής Θεσσαλονίκης!


«Το πρόβλημα στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν είναι ότι μειώθηκαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, όσο επώδυνο και αν είναι αυτό. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι έκλεισαν δεκάδες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, εργοστάσια. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα» τονίζει στη «δημοκρατία» ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Ζούμε τη μεγαλύτερη τραγωδία σε περίοδο ειρήνης. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν κατέφευγαν στα συσσίτια ούτε στην Κατοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο μητροπολίτης εξυμνεί το έργο των εθελοντών και εθελοντριών που καθημερινά κοπιάζουν «φορώντας το πετραχήλι της αγάπης, διακονώντας στη λειτουργία της αγάπης», ώστε να μαγειρέψουν για τους απόρους.

Ο κ. Βαρνάβας τονίζει ότι έως και το περασμένο Πάσχα στα συσσίτια της μητρόπολης σιτίζονταν περίπου 6.000 άνθρωποι, ενώ σήμερα ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 7.200 άτομα! Προσθέτει ότι στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συμμετάσχουν 1.800 παιδιά. «Προσθέσαμε και άλλες κατασκηνωτικές περιόδους, ώστε να μπορέσουμε να δεχθούμε περισσότερα παιδιά. Οι γονείς δεν έχουν χρήματα για διακοπές, αλλά τα παιδιά χρειάζεται να ξεκουραστούν».

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σιτίζονται στα 16 συσσίτια. Ο αριθμός των απόρων και εδώ διαρκώς αυξάνεται και η Εκκλησία μοχθεί για να μπορέσει να προσφέρει βοήθεια.

Την ίδια ώρα κατά την περίοδο του καλοκαιριού τα ενοριακά συσσίτια μειώνονται, καθώς οι εθελόντριες μαγείρισσες αναλαμβάνουν δράση στις κατασκηνώσεις των παιδιών. Η Εκκλησία ωστόσο παρέχει ξηρά τροφή για να καλύψει το «κενό» και να μην πεινάσουν οι άποροι και οι άνεργοι.

Πηγή: dimokratianews.gr

anoixtomialos.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι