Αέρας, Γη, Υπέδαφος: Η παράδοση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους επενδυτές

Την ίδια ακριβώς περίοδο, η ίδια ακριβώς Κυβέρνηση, έχει συμφωνήσει και τώρα ολοκληρώνει την παράδοση του εθνικού πλούτου στους ξένους επενδυτές.

1). Στους Γερμανούς έχει παραδοθεί ο «αέρας» της χώρας. Η ΠΦΑ Κυβέρνηση υπογράφει σε λίγες μέρες την παράδοση τα 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, λίγο αργότερα θα υπογραφεί η επέκταση της σύμβασης για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά 20 χρόνια, ενώ είναι πασίγνωστες οι στενές σχέσεις της Aegean Air με την γερμανική Lufthansa.

2). Στους Γάλλους έχει παραδοθεί ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης, του Φοροεισπρακτικού Μηχανισμού αλλά και των επίγειων μεταφορών, με αποκορύφωμα την παραχώρηση του σιδηροδρομικού δικτύου μαζί με το δίκτυο υδροδότησης των μεγάλων πόλεων.

3}. Οι Αμερικανοί παίρνουν κι αυτοί ανταλλάγματα για τα καλά τους λόγια προς την ΠΦΑ Κυβέρνηση. Απαιτούν σεμνή και υπάκουη συμπεριφορά στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα κι έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο των δικαιωμάτων στα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες και το Φυσικό Αέριο.

Ο Αέρας στους Γερμανούς. Η Γη στους Γάλλους. Το Υπέδαφος στους Αμερικανούς.

Το Τραπεζικό σύστημα παραδόθηκε στο σύνολό του στα «εθνικώς άχρωμα» επενδυτικά funds που θα επιλέξουν τους επόμενους ιδιοκτήτες όλων των χρηματοπιστωτικών φορέων.

Κατά τα άλλα, η ΠΦΑ Κυβέρνηση αγωνίζεται για μια ανεξάρτητη πολιτική κόντρα στα ξένα συμφέροντα. Προσπαθεί –λέει ο Πρωθυπουργός- να διώξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Μηχανισμό Στήριξης της χώρας. «Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στην Ευρώπη όχι στην Ουάσιγκτον» λένε χειροκροτώντας ενθουσιασμένοι οι οπαδοί του.

Ο ίδιος όμως ο Πρωθυπουργός, μετά την περίφημη 17ωρη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπέγραψε την 13η Ιουλίου 2015, ημέρα Δευτέρα, το εξής κείμενο:

“Το κράτος- μέλος που ζητά οικονομική βοήθεια από τον ESM αναμένεται να απευθύνει, όπου είναι δυνατό, αντίστοιχο αίτημα και στο ΔΝΤ. Αυτό είναι προϋπόθεση ώστε το Eurogroup να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM. Γι’ αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει να συνεχιστεί η υποστήριξη του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016”.

Με απλά λόγια, ο Πρωθυπουργός της ΠΦΑ Κυβέρνησης υπέγραψε –μετά από σκληρή διαπραγμάτευση φυσικά- τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ.

Σήμερα απλώς τα σκυλιά αλυχτούν ενώ το καραβάνι συνεχίζει την πορεία του...

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι