Αυτή είναι η Μεγάλη Αλήθεια... Η Κυβέρνηση δεν δουλεύει για τους Έλληνες...

Αυτό βέβαια, στις «ελεύθερες» κοινωνίες γίνετε εδώ και χρόνια. Οι πολυεθνικές κατέχουν τα πάντα. Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν αρτοποιεία, το ψωμί το αγοράζεις από το μεγάλο σούπερ-μάρκετ. Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν μικρά φαρμακεία, τα φάρμακα τα αγοράζεις από το μεγάλο σούπερ-μάρκετ.

Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν περίπτερα, ούτε λαϊκές, δεν υπάρχουν καφετέριες, αλλά Starbucks, δεν υπάρχουν εστιατόρια, αλλά McDonald’s και Burger King. Δεν υπάρχουν μικρά μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, αλλά Zara και H&M.

Φυσικά υπερβάλλω λίγο, αλλά η αλήθεια δεν είναι μακριά από αυτό που περιγράφω παραπάνω.

Στην ουσία: ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.

Πριν από μερικές βδομάδες ανακοινώθηκε η αγορά της Miller από τη BUDWEISER, που θα επιφέρει ετήσιες πωλήσεις 55 δισεκατομμύρια δολάρια!

Budweiser can finally claim that «King of Beers» title now that parent company Anheuser-Busch InBev has agreed to purchase longtime rival SABMiller for $104 billion, creating a super brewery that will be the world’s biggest beermaker by far. The beery behemoth will have global sales of $55 billion and boast 18 of the world’s most popular brews.

Άρα στην ουσία η Bud-Miller κατέχει πλέον σχεδόν ολόκληρη την πίτα των πωλήσεων μπύρας στον κόσμο.

Και έρχεται το πολυνομοσχέδιο του κ. Τσίπρα:

Το απόγευμα της Πέμπτης στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου, και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση ή προειδοποίηση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι φέρνει προς ψήφιση την τροποποίηση από την 1η Ιανουαρίου του 2016 του καθεστώτος μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπύρα που παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιία, των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Στην ουσία, το άρθρο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στόχο έχει να καταστήσει την ελληνική ζυθοποιία τουλάχιστον λιγότερο ανταγωνιστική αν όχι να την εξαφανίσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την άνθηση της μικροζυθοποίιας στην Ελλάδα οι περισσότερες από αυτές είτε είναι ζημιογόνες είτε κινούνται σε οριακά αποτελέσματα. Ο κλάδος ήδη μετράει δύο απώλειες, την πρωτοπόρο στο είδος Craft και την Πειραϊκή Ζυθοποιία.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο ο μειωμένος συντελεστής για τις μικροζυθοποιίες αυξάνεται:

α) από το 50% στο 55% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 15.000-50.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,

β) από το 50% στο 60% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 50.000-100.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως,

γ) από το 50% στο 75% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.

Φυσικά, πάνω από 200.000 εκατόλιτρα δεν αλλάζει τίποτα!

Ποιος μικρός να επενδύσει στην Ελλάδα;; Ποιος Έλληνας να θέλει να κάνει κάτι στη χώρα του όταν βλέπει ότι όλα γίνονται για τις πολυεθνικές. Σύντομα, επειδή τα McDonald’s και τα Starbucks δεν μπορούν να εδραιωθούν στη χώρα μας, θα περάσουν νόμο για καταστροφή της Ελληνικής ταβέρνας και της καφετέριας (αν δεν το έχουν κάνει ήδη). Ήδη, τα περίπτερα θα σταματήσουν να υπάρχουν αφού πέρασαν νόμο ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν ή να πουλήσουν την άδεια. Άρα το περίπτερο θα πεθάνει μαζί με τον τωρινό ιδιοκτήτη. Άρα ότι πουλάει το περίπτερο, θα συνεχίσει να το πουλάει κάποια πολυεθνική.

Είπαμε, όλος ο πλούτος στα χέρια των ισχυρών και των πλουσίων.

Είχαμε μια διαφορετική χώρα. Ναι, έπρεπε να διορθωθούν πολλά, αλλά είχαμε κάτι το διαφορετικό από όλους τους άλλους. Κάτι που έκανε την Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο οικογενειακή, πιο προσιτή. Η Ελλάδα ήταν η χώρα του αγνού, των φρέσκων υλικών και του ιδανικού κλίματος.

Εξάλλου, για αυτό το διαφορετικό έρχονται οι ξένοι επισκέπτες. Δεν έρχονται για τα Starbucks και τα McDonalds.
Είχαμε κάτι διαφορετικό που έπρεπε να προστατέψουμε και να μεγαλώσουμε. Να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες ώστε να διώξουν τελείως τις πολυεθνικές. Δηλαδή οι Έλληνες χάσανε που τα McDonald’s δεν πέτυχαν; Τα Goody’s δεν είναι καλύτερα; Οι Έλληνες χάσανε που τα Starbucks κλείνουν; Δεν είναι καλύτερες οι Ελληνικές καφετέριες;

Δηλαδή αν κλείσουν οι ελληνικές καφετέριες για να ανοίξουν τα Starbucks και τα κάθε Starbucks, τι ακριβώς θα κερδίσουν οι Έλληνες και η Ελλάδα;

Γνωρίζετε ότι συγκεκριμένα τα Starbucks δεν πλήρωσαν σχεδόν καθόλου φόρο πέρυσι; Ναι, καλά ακούσατε, παρόλο την αύξηση της κερδοφορίας τους, κατάφεραν, με διάφορα κολπάκια να μην πληρώσουν φόρους. Άρα, αν κλείσουν τα ελληνικά μαγαζιά για να έρθουν αυτοί, τι ακριβώς θα πετύχουμε; Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι οι ιδιοκτήτες να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους, και νέοι να δουλεύουν για ψίχουλα! Τίποτε περισσότερο. Διαβάστε εδώ.

(Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο και μπορείτε να διαβάσετε και για άλλους που γλιτώνουν φόρους με διάφορα κόλπα, όπως την Amazon, την Google, και πολλές άλλες πολυεθνικές)

Ναι, δε λέω, και οι πολυεθνικές βοηθούν, ειδικά με θέσεις εργασίες. Αλλά μόνο όταν αυξάνουν τις υπάρχον θέσεις. Τι να τις κάνω τις πολυεθνικές όταν θα κλείσουν όλα τα περίπτερα της Ελλάδας; Τι θα τις κάνω τις πολυεθνικές όταν θα κλείσουν όλα τα φαρμακεία στην Ελλάδα; Φόρους θα πληρώσουν; Μήπως θα έχω καλύτερες τιμές; Φυσικά και όχι. Πάντου στον «αναπτυγμένο» κόσμο οι τιμές αυξάνονται συνεχώς, ειδικά όταν ισχυροποιούνται οι πολυεθνικές, αφού το μονοπώλιο και τα καρτέλ παίζουν ρόλο. Όταν είσαι μεγάλος και ισχυρός, κανείς δε σε ακουμπάει. Ούτε κυβερνήσεις, ούτε κανείς.

Ο κανόνας είναι απλός: αυξάνω τα κέρδη μου και μειώνω τα κόστη μου.

Δεν κατανοώ όμως γιατί πρέπει να κάνουμε ακριβώς ότι κάνουν οι άλλοι. Έχουμε την τύχη (ανικανότητα είναι, αλλά ας την πούμε τύχη) να είμαστε πάντα χρόνια πίσω από τους άλλους. Γιατί δεν κοιτάμε τι λειτουργεί και τι δε λειτουργεί σε άλλες χώρες; Γιατί δε φτιάχνουμε δικό μας οικονομικό σύστημα ώστε να γλιτώσουμε από την κρίση. Είδαμε ότι ο καπιταλισμός έχει αποτύχει παντού. Ο πλούτος έχει πάει στα χέρια των ολίγων και η μεσαία τάξη καταστρέφετε.

Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Λέγεται ότι το 1% του πληθυσμού, κατέχει το 60% του πλούτου. Και αντί εμείς να κάνουμε κάτι διαφορετικό, πήραμε το πρόγραμμα που μας έδωσαν και το εφαρμόζουμε βήμα βήμα. Δε βλέπουμε που έχουν καταντήσει όλες οι ανεπτυγμένες χώρες με το υπάρχον σύστημα; Γιατί εφαρμόζουμε και εμείς το ίδιο. Ας πάρουμε τα καλά, και ό,τι δεν λειτουργεί ας το αλλάξουμε.

Βέβαια, αυτό θα ήταν δυνατόν μόνο αν είχαμε κυβέρνηση που ενδιαφέρονταν πραγματικά για την εθνική οικονομία. Αλλά η λέξη «εθνική» είναι κακή λέξη. Όταν είσαι εθνομηδενιστής και ανθέλληνας, δε γίνετε να αγωνίζεσαι για το καλό του έθνους. Γιατί όταν τα βάζεις με τις πολυεθνικές, το κάνεις για να υποστηρίξεις τα δικά σου προϊόντα, τη δικιά σου παραγωγή. Κλασσικό παράδειγμα η μπύρα! Θα σκοτώσουμε την ελληνική μπύρα για να υπάρχουν μόνο οι μεγάλοι, οι ξένοι.

Μακάρι μία μέρα να ξυπνήσουμε και να δούμε ότι με εθνική πολιτική (και όταν λέω εθνική πολιτική, δεν εννοώ σκοτώνουμε τους ξένους, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις), εννοώ ότι πρέπει επιτέλους να υποστηρίξουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες, τους Έλληνες παραγωγούς, τους Έλληνες που θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν. Να υποστηρίξουμε τη μικρομεσαία τάξη που στην ουσία είναι αυτή που κινεί την οικονομία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγούμε από τη κρίση, και να μην ξαναγυρίσουμε σε αυτή.

Τώρα, απλά δημιουργούμε μία κοινωνία ρομπότ, κοινωνία καταναλωτών, που θα τρώει ληγμένα και χημικά και θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνει τους αβάστακτους φόρους και τις ακριβές υπηρεσίες. Παράλληλα, θα μεγαλώνει και τις υπέρογκες περιουσίες των πλουσίων. Ώστε σύντομα το 1% να κατέχει το 90% του πλούτου.

Είχαμε τόσες ευκαιρίες να το αποφύγουμε αυτό, αλλά τελικά θα γίνουμε οικονομικοί σκλάβοι… με τη ψήφο μας!

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ STROUTHOKAMILOS

Πηγή: hellasforce.com

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι