Είδηση - ΒΟΜΒΑ για τους μετανάστες που δεν ακούσαμε πουθενά!!!!

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, υπάρχουν 14 κρούσματα. που φέρονται να είναι φορείς φυματίωσης, και εντοπίσθηκαν σε ελληνικά νησιά σε άνδρες του Λιμενικού Σώματος, και άλλα 26 κρούσματα εντοπίσθηκαν προ ημερών σε αστυνομικούς στη Mυτιλήνη.

Απελευθερώνουν τους μετανάστες χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο. Φόβοι για φυματίωση, AIDS, ηπατίτιδα παλαιότερη ενημέρωση για το χάλι που επικρατεί όταν σε σοβαρές χώρες κάνεις εξετάσεις για να μπεις!

Τους «αόρατους» κίνδυνους για την δημόσια υγεία των πόλεων, και το ενδεχόμενο έκρηξης μιας ανεξέλεγκτης υγειονομικής «βόμβας», από την απελευθέρωση παράνομων μεταναστών, χωρίς καμία προληπτική εξέταση για μολυσματικές νόσους όπως το AIDS, τη φυματίωση ή την ηπατίτιδα, επισημαίνουν εμφατικά, χωρίς κανένα ίχνος ρατσισμού και με αποκλειστικό στόχο την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, οι Γιατροί του Κόσμου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η υποσχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών στα κέντρα κράτησης ήταν μόνο στα χαρτιά, καθώς στα περισσότερα δεν παρασχέθηκε ποτέ και στα υπόλοιπα αποσπασματικά και ελλιπώς με αιτία γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανύπαρκτους διαγωνισμούς τροφοδοσίας φαρμάκων και αδυναμίες πληρωμής.

Ιατρική περίθαλψη παρασχέθηκε σε τρία προαναχωρησιακά κέντρα και μόνο για ένα έτος καθώς το κράτος δεν πλήρωσε τις οφειλές του...

Στην Αμυγδαλέζα, σχεδόν το 30% των κρατούμενων μεταναστών είχαν εντοπιστεί να είναι φορείς του βάκιλου της φυματίωσης, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν εξεταστεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν νοσούν, όπως και 150 αστυνομικοί του κέντρου αλλά και αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας.

Από τους 1.111 μετανάστες που βρίσκονταν στην Αμυγδαλέζα περισσότεροι από 400 έχουν ελευθερωθεί και έχουν αφεθεί στην Ομόνοια, ενώ από τους 3.195, που κρατούνταν συνολικά στα 7 κέντρα κράτησης της χώρας έχουν ελευθερωθεί 1.278, με τον αριθμό να ανεβαίνει καθημερινά.

Διαλυμένο ιατρείο-Κανένα τέστ

«Οι μετανάστες πράγματι βγαίνουν έξω από το Κέντρο της Αμυγδαλέζας χωρίς πρώτα να έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για μολυσματικές νόσους. Το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί δεν έχει γίνει τόσο καιρό πλήρης έλεγχος και γιατί οι γιατροί που βρίσκονταν στο Κέντρο δεν μιλούσαν για αυτό.

Τελευταία φορά είδαμε τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα πριν από περίπου μία εβδομάδα και αντικρίσαμε ένα διαλυμένο ιατρείο. Λόγω νεαρής ηλικίας οι περισσότεροι φαίνονται να είναι γεροί» επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης.

Ο κ. Κανάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουμε, πόσοι από αυτούς πάσχουν από AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα γιατί αυτό μπορούμε να το διαγνώσουμε μόνο με συγκεκριμένες εξετάσεις που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην Αμυγδαλέζα.

Κανείς για παράδειγμα δεν έχει κάνει τεστ φυματίωσης. Αλλά ακόμα και αν το είχαν κάνει το εξειδικευμένο τεστ και βρίσκονταν θετικοί, η πολιτεία δεν θα ήξερε τι να κάνει τους ανθρώπους αυτούς αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τους νοσούντες παράνομους μετανάστες».

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι έτοιμοι να δεχθούν όλους τους μετανάστες, σίγουρα όμως θα προκληθεί μία σημαντική επιβάρυνση στα ήδη «φορτωμένα» ιατρεία τους, καθώς έχει αυξηθεί απελπιστικά και ο αριθμός των Ελλήνων που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και καταφεύγουν εκεί προκειμένου να δεχθούν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Τσακρής είναι το ίδιο ανήσυχος και δηλώνει: «Έχουμε διαπιστώσει ότι στον πληθυσμό που κρατείται στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εκδήλωσης φυματίωσης. Πολλοί είναι εκείνοι στους οποίους αν κάναμε το ανάλογο τεστ θα έβγαιναν θετικοί».

Για πάσα... νόσο, οι αστυνομικοί των κέντρων κράτησης και κυρίως σε αυτό της Αμυγδαλέζας, έδιναν ντεπόν σε όσους μετανάστες διαμαρτύρονταν για την υγεία τους, όπως υποστηρίζουν κάποιοι από αυτούς.

Πόρισμα κόλαφος

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση σχετικά με την επίμαχη διαταγή του υποστράτηγου Γ. Νίτσα, δημοσιοποιήθηκε ένα ακόμη ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν οι ελλείψεις στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Τα κλειστά κέντρα κράτησης προϋπέθεταν την υποστήριξη των συγκεκριμένων δομών από υπηρεσίες και φορείς (υπουργείο Υγείας, υπουργείο Εργασίας) που θα παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, διερμηνεία, νομική υποστήριξη, σίτιση κλπ τα οποία ουδέποτε παρασχέθηκαν ή παρασχέθηκαν αποσπασματικά. Κύριος λόγος ήταν γραφειοκρατικές, διαγνωστικές ελλείψεις και αστοχίες.

Πηγή

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι