Να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι ζητούν οι...θεσμοί;

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!

Ως δικαιολογία για την απαίτηση τους αυτή, έφεραν ότι μια τέτοια υψηλή πρόσθετη φορολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, διαφωνεί κάθετα με την πρόταση αυτή των πιστωτών και όπως ήδη επεσήμαναν τα στελέχη της στους εκπροσώπους των θεσμών, η αναλογική καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Το θέμα πάντως, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο και της συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή στις 10.00 με οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, παρά το γεγονός ότι επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας.

Παρακαλούμε την κυβέρνηση να μας δώσει γραπτά ντοκουμέντα της συζήτησης και των “απαιτήσεων” του Καρέ των δανειστών και να μην διαρρέουν απλώς πληροφορίες. ΔΙΚΉ μας απαίτηση επίσης να είναι και γραπτή η διαφωνία της κυβέρνησης προς το καρέ.

Ο λόγος; Όπως έχει ομολογήσει ο λάτρης των μνημονίων στο παρελθόν, «Πολλά από αυτά που κάναμε ήταν δικές μας αποφάσεις και λέγαμε ότι είναι απαίτηση της Τρόικας. Ήταν μεταρρυθμίσεις που θέλαμε».

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και γι’ αυτό όλα πρέπει να βγαίνουν στο φως με ντοκουμέντα και όχι με το γνωστό τρόπο προκαταβολικών leaks (διαρροών) που μετά γίνονται facts (γεγονότα)!

Κίνημα «Επιβιώνουμε»

nea.allnewz.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι