Μπαλαρίνες χορεύουν μπροστά στη Bουλή και στέλνουν σιωπηλό μήνυμα αισιοδοξίας [Βίντεο]

Χορός, κίνηση, αρμονία σε μια Ελλάδα που δείχνει ότι μπορεί να κινείται παράλληλα με την κρίση και να ελπίζει ότι δεν χάθηκε η ομορφιά και η ελπίδα.

balarines 1

O Jecan Chowdbury από το Λονδίνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και κινηματογραφεί χορευτές να κινούνται, με φόντο τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Στην Αθήνα, ο χορός τους είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, καθώς εξελίχτηκε σε ένα είδος σιωπηλής διαμαρτυρίας.

balarines 2

Χόρευαν μπροστά από εισόδους πάρκινγκ, μπροστά στη Βουλή, στον Πειραιά, σε ταράτσες σπιτιών, στη μέση πολυσύχναστων δρόμων, σε αρχαία μνημεία και σε βροχερούς, γκρίζους δρόμους.

Χόρευαν κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, χιπ χοπ. Αντιπροσώπευαν κάθε είδους χορού σε μια πόλη και σε μια χώρα που μαγεύει με τις αντιθέσεις της.

Και όσο χόρευαν, τα αυτοκίνητα τους προσερνούσαν, ο κόσμος γύριζε να τους κοιτάξει και πολλοί σταματούσαν και τους χάζευαν.

balarines 3

Στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την ημέρα πριν από τις εκλογές του 2015, τραβήξαμε έξι μπαλαρίνες ντυμένες με ολόκληρο το κοστούμι απ’ τη Giselle, να χορεύουν στη μέση της κίνησης. Οι περαστικοί δάκρυσαν.

balarines 4

Μέσα σε τρεις μέρες, κινηματογραφήσαμε 60 χορευτές να αυτοσχεδιάζουν στους δρόμους της πόλης. Οι άνθρωποι στάθηκαν και παρακολουθούσαν, γίναμε μία σιωπηλή διαμαρτυρία”, δήλωσε ο δημιουργός Chowbury.

balarines 5

Το βίντεο “Moving Athens” είναι το έκτο έργο του Chowdbury, ο οποίος έχει γυρίσει αντίστοιχα βίντεο στους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Ερεβάν της Αρμενίας. Τα έργα του έχουν κερδίσει 10 βραβεία από διεθνής διαγωνισμούς και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

balarines 6

Αν και στα προηγούμενα βίντεο, το μήνυμα του χορού ήταν η αντίθεση με τη σύγχρονη πόλη, στην Αθήνα, το μήνυμα ήταν σημαντικότερο. Αναφέρεται στην ελπίδα που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

mixanitouxronou.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι