Στο Μουσείο της Ακρόπολης επέστρεψε το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη [Βίντεο]

Τότε πλήθη κόσμου έσπευσαν στο Μουσείο της Ακρόπολης για να το δουν από κοντά.

Tα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του διεθνούς Μαραθωνίου της Λωζάνης, με τη συμμετοχή 3.000 περίπου δρομέων από όλο τον κόσμο, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα τόσο σε αθλητές όσο και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με αυτό το κειμήλιο της Ολυμπιακής ιστορίας.

To Ολυμπιακό Μουσείο υποδέχεται κατά μέσο όρο 200.000 διεθνείς επισκέπτες, ετησίως.

Το Κύπελλο θα παραμείνει στο Μουσείο της Ακρόπολης,μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο οποίο θα στεγαστεί πλέον μόνιμα.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», είπε ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

«Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων».

Το Ασημένιο Κύπελλο, σχεδίασε ο Michel Bréal και απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων,του 1896, Σπύρο Λούη στην Αθήνα.

sto mouseio tis akropolis epestrepse to asimenio kypello toy spyrou loui-1

sto mouseio tis akropolis epestrepse to asimenio kypello toy spyrou loui-2

sto mouseio tis akropolis epestrepse to asimenio kypello toy spyrou loui-3

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι