Εθνικό έγκλημα - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν να δώσει η Ελλάδα 23 δισ. ευρώ στους δανειστές μέχρι τον Αύγουστο!

Ο νυν πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και το κόμμα του μαζί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ (Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλου) και του ΛΑΟΣ του Γ.Κατατζαφέρη υπέγραψαν μια επιταγή ύψους 23 δισεκατομμύρίων ευρώ η οποία λήγει το οκτάμηνο του 2015!

Και έχουν το απύθμενο θράσος να μιλάνε για "πρωτογενές πλεόνασμα"!

Που ποντάριζαν; Από που θα έβρισκαν τα χρήματα; Κανείς δεν ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόλις ως το τέλος Φεβρουαρίου

Τα 2,1 δισ ευρώ του πρώτου διμήνου που έχουν υπογράψει ότι πρέπει να πληρώσουν καλύπτνται με το ... ζόρι, αφού τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει αλλά στα τέλη Μαρτίου πρέπει να πληρωθύν 4,6 δισ ευρώ, ενώ στο εξάμηνο ο πήχης θα έχει φτάσει στα 8,9 δισ ευρώ.

Οι πιο δύσκολοι μήνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, οπότε οι λήξεις ομολόγων της ΕΚΤ και Κεντρικών Τραπεζών δημιουργούν ένα "βάρος" 8,8 δισ ευρώ στην ελληνική οικονομία βάσει των "επιταγών" που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή η εσωτερική οικονομική κατάσταση γίνεται συνεχώς και χειρότερη: Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι χορηγήσεις νέων δανείων στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3,2% γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν ευρώ στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες για να κινηθεί η οικονομία έχοντας ενθυλακώσει κάπου 50 δισ. ευρώ που δανείστηκε το δημόσιο για να κλείσει τις "μαύρες τρύπες" τους και τα ποσά αυτά τα αποπληρώνει ο ελληνικός λαός!

Μεγάλο μέρος των 23 δισ. ευρώ είναι τα "κεφάλαια στήριξης" που πήραν οι ιδιωτικές τραπεζικές επιχειρήσεις και τα αποπληρώνουν οι Ελληνες πολίτες!

Για την αντιμετώπιση έκτακτων ταμειακών αναγκών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν το «πάγωμα» ελαστικών δαπανών, όπως και το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το «φρένο» στις επιστροφές φόρων και κυρίως οι έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Δηλαδή περαιτέρω "στραγγισμα" της αγοράς.

Και το ερώτημα είναι "Που θα πάει αυτή η κατάσταση και τις σημαίνει πλέον η παραμονή στο ευρώ για μια χώρα που οι εταίροι της την στραγγαλίζουν;"... Ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γιατί αν είναι να γίνει επανάσταση για να γλιτώσει η χώρα από την μπότα που την πατάει στο λαιμό, είναι σαφώς προτιμότερο να γίνει "νομισματική επανάσταση".

defencenet.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι