Έσελον - Ο παγκόσμιος κοριός [Βίντεο]

Το Έσελον είναι ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης μηνυμάτων.

Φυσικά και δεν υπάρχει πραγματικό απόρρητο, γιατί το αόρατο μάτι και αυτί του Έσελον υπάρχει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες!Από σταθερά τηλέφωνα, FAX, τηλέτυπα κ.λπ. Από κινητά τηλέφωνα (παλιάς και νέας γενιάς). Από το Διαδίκτυο (Internet). Από την ανεπιθύμητη ακτινοβολία που παράγουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, γνωστό και σαν φαινόμενο (Tempest). Από «παρεμβάσεις» στις συχνότητες των δορυφόρων.

Η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γερμανίας συλλέγει νόμιμα, αλλά κρυφά, με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού -«Bundestrojaner» ή Federal Trojan Horses- που μοιράζεται με αμερικάνικες και άλλες υπηρεσίες που μπορεί να έχουν ονόματα όπως «Τα Πέντε Μάτια». Φυσικά δεν μοιράζονται τα πάντα, κι όπως έδειξε το πρόσφατο περιστατικό με την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ, οι Σύμμαχοι όταν δεν παρακολουθούν τον πλανήτη, υποκλέπτουν ο ένας τις συνομιλίες του άλλου.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν θεσπίσει νομοθεσία που επιτρέπει στις αρχές να γνωρίζουν τον κάτοχο ενός τηλεφώνου, νομοθεσία που υποχρεώνει επίσης τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τους παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου να διατηρούν για πολύ καιρό αρχεία με λεπτομερή στοιχεία από τις συνδιαλέξεις.

Lab of Datum

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι