Επιστήμονες ονόμασαν νέο είδος ερπετού από χαρακτήρα των βιβλίων του Χάρι Πότερ

Το συγκεκριμένο είδος ζει στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία.

Επιστήμονες, τιμώντας το σύμπαν της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, ονόμασαν ένα νέο υποείδος οχιάς της Νοτιοανατολικής Ασίας, αντλώντας έμπνευση από τα βιβλία της συγγραφέως.

Το σύμπαν της συγγραφέως Τζ.Κ.Ρόουλινγκ που έγραψε τον πολυαγαπημένο Χάρι Πότερ αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» εμπλουτίστηκε, αυτή τη φορά στην πραγματικότητα, με ένα νέο είδος ερπετού.

Οι επιστήμονες που ερευνούν το εθνικό πάρκο Pakke Tiger της Ινδίας, ονόμασαν ένα είδος ερπετού - και συγκεκριμένα μιας οχιάς, Trimeresurus Salazar - από τον φανταστικό χαρακτήρα των βιβλίων της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, Σάλαζαρ Σλίθεριν, σύμφωνα με δημοσίευμα στο επιστημονικό περιοδικό Zoosystematics and Evolution.

«Το νέο είδος διαφέρει από το προηγούμενο καθώς φέρει μια πορτοκαλί προς το κόκκινο γραμμή που διατρέχει το σώμα του, ξεκινώντας από το κάτω άκρο του ματιού, καθώς και αριθμό επιπλέον δοντιών» αναφέρει η έρευνα.

Οι οχιές στο υποείδος Trimeresurus είναι δηλητηριώδεις και ζουν στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία. Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε στην Ινδία, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 48 είδη αυτής της οικογένειας σε όλη την περιοχή.

Στα βιβλία του Χάρι Πότερ, ο Σάλαζαρ Σλίθεριν ήταν ένας από τους τέσσερις ιδρυτές της Σχολής Μαγείας Χόγκουαρτς, ίδρυσε την εστία Σλίθεριν και είχε την ικανότητα να μιλά με τα φίδια.

sputniknews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι