Γιατρός στον Καναδά χρησιμοποιούσε σε εξωσωματικές το δικό του σπέρμα

Γιατρός με ειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση, χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα ή το σπέρμα άλλων δωρητών κι όχι του συζύγου της γυναίκας ή του δότη που είχε επιλεγεί εκ των προτέρων στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις που έκανε επί δεκαετίες στην κλινική του στην Οτάβα.

Η συμπεριφορά του Μπέρναρντ Νόρμαν Μπάρουιν, ηλικίας σήμερα 80 ετών, κρίθηκε "αποτρόπαιη" και "κατακριτέα" από την πειθαρχική επιτροπή του ιατρικού συλλόγου του Οντάριο, η οποία και τον διέγραψε, ενώ του επέβαλλε και πρόστιμο 10.000 δολαρίων. (6.700 ευρώ). 

Ο Μπάρουιν είχε ήδη σταματήσει να ασκεί την ιατρική από το 2014, έπειτα από μια πρώτη πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί. Τότε είχε κριθεί ένοχος για την υποβολή σε εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γυναικών με το σπέρμα άλλου δότη κι όχι με αυτό του συζύγου/συντρόφου της γυναίκας ή αυτό του δότη που είχε επιλεγεί από πριν, επικαλούμενος εκείνη την εποχή εσφαλμένο χειρισμό.

Από τότε έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη οι γονείς παιδιών για μια σειρά από γεννήσεις --από 50 ως 100-- μωρών, η σύλληψη των οποίων έγινε εξωσωματικά με τη χρήση του σπέρματος άλλου δότη από τον σύζυγο/σύντροφο ή αυτόν που είχε προεπιλεγεί, αλλά και με το δικό του σπέρμα σε 11 περιπτώσεις.

Οι πρακτικές του Νόρμαν Μπάρουιν ήρθαν στο φως όταν ένα από τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση αναζήτησε τον βιολογικό του πατέρα μέσω τεστ DNA.

Πηγή: kontranews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι