Ο δολοφόνος του Τζον Λένον δεν βγαίνει από τη φυλακή - Απορρίφθηκε για όγδοη φορά το αίτημά του


«Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας», εξήγησε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών.

Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, 59 ετών, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, την Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα).


tzon lenon


Λίγο μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Τσάπμαν ισχυρίστηκε ότι ένιωθε προσβεβλημένος από το «έχω γίνει πιο διάσημος και από τον Χριστό», που δήλωσε ο Λένον το 1966, καθώς το θεωρούσε μεγάλη βλασφημία.

Κάτι που ίσχυε και για τα τραγούδια «God» και «Imagine». Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν συμβάδιζαν οι στίχοι «Imagine no possessions» με την οικονομική κατάσταση και τα πλούτη του θύματός του.

«Ήμουν αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Ήθελα να πείσω τον εαυτό μου να μην το κάνει και προσευχήθηκα γι αυτό, αλλά βαθιά μέσα μου ήξερα ότι θα τον δολοφονούσα», δήλωνε ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, στις 17 Δεκέμβρη του 1992 σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ.

Δείτε το βίντεο:

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι