100.000 Κούρδοι κρύβονται στα βουνά για να γλιτώσουν από το ISIL [Βίντεο]

Ιατρικές ομάδες και οργανώσεις έχουν προστρέξει στην πόλη Ζαχό για να βοηθήσουν τις οικογένειες που διασώθηκαν, δήλωσαν αυτόπτες.
 
Ο Αστί Κοχέρ, αρχηγός ασφαλείας της πόλης Ζαχό, είπε ότι οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανοίξει ένα διάδρομο ασφαλείας για τους Γαζήδες προκειμένου να καταφύγουν στο όρος Σινγκάλ.
 
«Έχουμε διανοίξει μια οδό περίπου 30 χιλιομέτρων, έπειτα από μάχες με τις ομάδες του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ISIL, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο δρόμο οι οικογένειες που καταφεύγουν  στο όρος», δήλωσε ο Κοχέρ, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας Πεσμέργκα στο χωριό Σινούνε κοντά στο Σινγκάλ.
 
Σύμφωνα με τον Κούρδο δημοσιογράφο Μπαρακάτ Ίσα, στο όρος Σινγκάλ ο αριθμός των Γαζήδων που έχουν καταφύγει είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι αρχικά είχε αναφερθεί. Δήλωσε ότι  στα υψώματα του όρους κρύβονται περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.
 
Ο ίδιος επεσήμανε- σύμφωνα με την κουρδική πηγή- ότι τις τελευταίες ημέρες 60 παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από την πείνα και τη δίψα, ενώ υπάρχει φόβος οι Ισλαμιστές να ελέγξουν την πόλη της Σινγκάλ (Ζαχό) και να σφάξουν εκατοντάδες άλλους στα γύρω χωριά.
 
Κουρδικό ελικόπτερο φορτωμένο με τροφές και νερό κατευθύνθηκε προς το όρος Σινγκάλ για να τα μοιράσει στους χιλιάδες Γαζήδες που βρίσκεται εκεί για να κρυφθούν. Η ενίσχυση παρέχεται από το Rwanga Charity Oragnization που διευθύνεται από τον Ιντρίς Νετσιρβάν Μπαρζανί.
 
Κατά την πτήση του ελικοπτέρου, οι Ισλαμιστές του ISIL, προσπάθησαν να το καταρρίψουν, αλλά το ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά των τρομοκρατών.«Μόλις το ελικόπτερο προσέγγισε το όρος, χιλιάδες άνθρωποι εμφανίσθηκαν από τα βράχια και με σηκωμένα τα χέρια ζητούσαν  βοήθεια», σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.
 
Κατά την επιστροφή του το ελικόπτερο μετέφερε 20 άτομα που ήταν σε δεινή κατάσταση και έφθασε με ασφάλεια στην Ερμπίλ.

defencenet.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι