Καίνε κεραίες 5G στην Κύπρο - Οι πάροχοι ζητούν αυστηρότερες ποινές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Cyta για τον εμπρησμό σε εξοπλισμό κινητής τηλεφωνίας στην στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας καλούν από κοινού για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της συστηματικής καταστροφής τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Για τέταρτη  φορά σε διάστημα τριών  μηνών, εξοπλισμός κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένος σε υποδομή που χρησιμοποιείται από όλους τους παρόχους, αυτή τη φορά  στην κοινότητα Παλώδιας στη Λεμεσό  και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, έγινε στόχος εμπρηστών.

Το παράνομο, απαράδεκτο και αντικοινωνικό φαινόμενο της καταστροφής τηλεπικοινωνιακών υποδομών υπονομεύει την καθημερινή ομαλή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων: την επικοινωνία τους, την εργασία τους και την ασφάλειά τους.

Παράλληλα, βλάπτει την οικονομία της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία όλοι εργαζόμαστε για την ανάκαμψή της.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών και των πιθανών συνεργών τους.

Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να μπει τέλος στον παραλογισμό, στη συκοφαντία και στη διασπορά εξωφρενικών ψευδών ειδήσεων που αφορούν στην εξέλιξη των επικοινωνιών.

Το αγαθό της επικοινωνίας ενώνει την κοινωνία και είναι επιβεβλημένο να προστατεύεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνδρομή του καθενός χωριστά και όλων μαζί είναι πολύτιμη ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, να αποτρέπονται ή να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές».

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι