Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίμα και διπλωματία [Βίντεο]


Να παραταθεί η 12ωρη κατάπαυση του πυρός που είναι σε ισχύ από το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας ζητά η διεθνής κοινότητα. Τραγική η κατάσταση στη Γάζα...

Οι Υπουργοί Εξωτερικών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έκαναν έκκληση για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

"Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της ΕΕ.

"'Όλοι μας θέλουμε, το συντομότερο δυναντόν, μία εκεχειρία διαρκείας κατόπιν διαπραγμάτευσης, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των Ισραηλινών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και των Παλαιστινίων σε ό,τι αφορά την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη (της Γάζας) και την πρόσβαση στο έδαφος της Γάζας", πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

"Αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες απώλειες", δήλωσε στους δημοσιογράφους από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

"Και σταματούμε την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές παρατείνοντας αυτή την εκεχειρία από 12 σε 24 ώρες ή 48 ώρες και ξανά στη συνέχεια μέχρι να υπάρξει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης που επιτρέπει στις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν για ουσιώδη ζητήματα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι υπουργοί μαζί με τον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της ΕΕ Πιερ Βιμόν, συναντήθηκαν την ίδια ημέρα που το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή την 12ωρη εκεχειρία στη διάρκεια της οποίας είπε ότι θα συνεχίσει να αναζητεί τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς. Από την πλευρά της, η ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Γάζα, δεσμεύτηκε να τηρήσει την εκεχειρία την ώρα που ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ανήλθε σε 1.000.

Των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό των συγκρούσεων που μετρούν 19 ημέρες ηγείται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται σήμερα στο Παρίσι με τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών--περιλαμβανομένων εκείνων του Κατάρ και της Τουρκίας, χωρών-συνομιλητών της Χαμάς.

Οι ΗΠΑ αρνούνται τον διάλογο με την Χαμάς, την οποία έχουν εντάξει στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το Ισραήλ είναι θετικό ως προς την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στην οποία συμφώνησε με την Χαμάς και με άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός πάντως έφερε στο φως κι άλλους νεκρούς, που βρίσκονταν στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι σφοδροί βομβαρδισμοί.

Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Σοκ προκαλεί η εικόνα της Γάζας πριν και μετά τις ισραηλινές επιδρομές.

planet-greece.blogspot.com

{ampz:inside_item}
© 2020 www.Pyli-Apokalypseis.com - Όροι Χρήσης