Παρίσι: Μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν για το Ραμαζάνι – Σε «συναγερμό» και η Ελλάδα [Βίντεο]

Οι μουσουλμάνοι του Παρισιού προκάλεσαν επεισόδια και συγκρούστηκαν με τη Γαλλική αστυνομία.

Η πανδημία του κορονοϊου ώθησε τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στον πληθυσμό πράγμα το οποίο έδωσε καίριο πλήγμα στη γαλλική οικονομία.

Εν μέσω του Πάσχα των καθολικών την προηγούμενη πριν 2 Κυριακές, δεν έγιναν λειτουργίες(το Βατικανό είχε δώσει εντολή να σταματήσουν οι ακολουθίες από το Μάρτιο) και τα πράγματα κύλησαν ομαλά ως προς αυτό.

Φαίνεται όμως ότι κάτι ανάλογο δε θα συμβεί με το Ραμαζάνι το οποίο είναι σε 3 μέρες καθώς οι μουσουλμάνοι των φτωχοποιημένων προαστίων του Παρισιού προκάλεσαν επεισόδια και συγκρούστηκαν με τη Γαλλική αστυνομία γιατί θέλουν να εορτάσουν το Ραμαζάνι ελεύθερα αγνοώντας την καραντίνα. Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα τα οποία εκτόξευσαν ευθεία προς τις αστυνομικές δυνάμεις επιδιώκοντας να τραυματίσουν τους Γάλλους Αστυνομικούς.

Στην Ελλάδα είδαμε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας με τις Εκκλησίες και τη λειτουργία τους, ενώ δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα σε μερικές περιπτώσεις μεταξύ κληρικών/ πιστών και αστυνομίας.

Στην Ελλάδα θα γίνουν ανάλογα επεισόδια “ανταρσίας” από πλευρά των μουσουλμάνων όπως στη Γαλλία για να γίνει το Ραμαζάνι; Αν ναι, το σωστό και δίκαιο είναι να απαντηθούν τέτοιες ενέργειες όπως αρμόζει από την ΕΛ.ΑΣ.

Αν οι ταραχές γίνουν υποκινούμενες από τον εξ ανατολών παράγοντα ειδικά στα νησιά και η αστυνομία απαντήσει όπως χρειάζεται, είναι πολύ πιθανό οι Τούρκοι να προσπαθήσουν με τους πράκτορές τους εντός των λαθρομεταναστών να οδηγήσουν την κατάσταση εκτός ελέγχου με ύπαρξη νεκρών ώστε να αρχίσει η προπαγάνδα τους να μιλά για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα νησιά και να αρχίσει έτσι να χτίζεται το αφήγημα μιάς επέμβασης του τουρκικού στρατού σε Ελληνικό κατοικημένο έδαφος.

Θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο σαββατοκύριακο για να μην υπάρξουν παρατράγουδα στα ανατολικά μας σύνορα.

el.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι