Γιατρός ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα καταδιώκει την ανθρώπινη φυλή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο [Βίντεο]

Ο γιατρός Ντέιβιντ Ναμπαρό υπογράμμισε πως το κλειδί είναι η απομόνωση των κρουσμάτων.

Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν ότι ο κορωνοϊός θα παραμείνει μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο και ότι είναι πιθανό να «καταδιώκει την ανθρώπινη φυλή για αρκετό καιρό», επισήμανε την Κυριακή ο γιατρός Ντέιβιντ Ναμπαρό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Θα υπάρξουν μικρά κρούσματα που θα προκύψουν σποραδικά και θα σπάσουν τις άμυνές μας», δήλωσε στο NBC.  Ο Δρ Ντέιβιντ Ναμπαρ είχε ασχοληθεί με την διαχείριση της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Ο επιστήμονας του ΠΟΥ εκτίμησε ότι πιθανότατα ο ιός δεν θα είναι όπως η γρίπη, η οποία έρχεται σε «κύματα».

Οι κοινότητες που εφαρμόζουν «ένα είδος αμυντικής ασπίδας» - η οποία θα συνεπαγόταν την ανίχνευση και την απομόνωση των κρουσμάτων τη στιγμή που εμφανίζονται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού - θα είναι το κλειδί, υπογράμμισε.

«Θα είναι απαραίτητο για κάθε χώρα να έχει αυτή την δυνατότητα. Συνεπώς, ενθαρρύνουμε πραγματικά τις χώρες να θέσουν σε εφαρμογή τώρα την ιχνηλάτηση και απομόνωση και αυτό θα διευκολύνει την χαλάρωση των lockdown και την πρόληψη περαιτέρω μαζικών εκδηλώσεων του ιού», κατέληξε.

topontiki.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι