Γιατροί κολλούν φωτογραφίες τους στη στολή ώστε οι ασθενείς να βλέπουν το χαμόγελό τους

Κολλούν φωτογραφίες για να δημιουργήσουν μια καθησυχαστική ατμόσφαιρα οικειότητας και εμπιστοσύνης.

Επιδιώκουν έτσι να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας και εμπιστοσύνης και να τους ανακουφίσουν όχι μόνο από τα συμπτώματα του COVID-19 αλλά και από τον φόβο.

Σε όλο τον κόσμο, επαγγελματίες του χώρου της υγείας στην πρώτη γραμμή κατά του νέου κορονοϊού αγωνίζονται φορώντας μάσκες και στολές, στην προσπάθεια να προστατεύσουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα από την πανδημία. Κάποιοι από αυτούς, ωστόσο, θέλησαν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους με COVID-19 όχι μόνο από τα συμπτώματα, αλλά και από τον φόβο. Έτσι, κόλλησαν πάνω στη στολή τους μια φωτογραφία με το χαμογελαστό πρόσωπό τους, για να δημιουργήσουν μια καθησυχαστική ατμόσφαιρα οικειότητας και εμπιστοσύνης.

Την ιδέα είχε ο αναπνευστικός θεραπευτής Ρομπερτίνο Ροντρίγκες, που έγραψε στο Instagram: «Ένιωθα άσχημα απέναντι στους ασθενείς μου στην εντατική όταν έμπαινα στο δωμάτιο με καλυμμένο το πρόσωπό μου. Ένα χαμόγελο κάνει σημαντική διαφορά στον τρομοκρατημένο ασθενή. Έτσι, σήμερα φόρεσα μια φωτογραφία μου, για να μπορούν οι ασθενείς μου να βλέπουν ένα καθησυχαστικό και παρηγορητικό χαμόγελο».

Η φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ενέπνευσε και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας να κάνουν το ίδιο.

Δείτε τους παρακάτω:

sputniknews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι