Αν αρχίσει Γ' ΠΠ μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Ιράν θα έχουμε άμεσα 91,5 εκατ. νεκρούς [Βίντεο]

Μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα προκαλέσει ακόμα και μια παγκόσμια σύρραξη καθώς το περσικό κράτος θεωρείται απαραίτητο για την γεωστρατηγική ασφαλείας στην Μόσχα, κι ας κάνουν πολλοί αναλυτές ότι δεν τον βλέπουν.

Οι επιστημονικές αναλύσεις προβλέπουν 91,5 εκατομμύρια νεκρούς μόνο από την ανταλλαγή πυρηνικών πυραύλων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς να μπορούν να προβλεφτούν οι επόμενοι θάνατοι λόγω ραδιενέργειας και ακτίνων γάμμα.

Η Περσία είναι το «φράγμα» που προστατεύει το μαλακό ρωσικό «υπογάστριο» και εμποδίζει τις ΗΠΑ από ολοκληρωτική στρατηγική περικύκλωση της ρωσικής ενδοχώρας.

Αποτέλεσε επίσης βασικό παράγοντα για τον οποίο η Μέση Ανατολή πέρασε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην ρωσική επιρροή κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν και το γεγονός αυτό δείχνει πόσο στοίχισε στους Αμερικανούς η ισλαμική επανάσταση κατά του Σάχη το 1979.

Είναι σαφές ότι θα ήθελαν οι Αμερικανοί μια πτώση του ισλαμικού σιιτικού καθεστώτος για να επιβληθεί εκ νέου μια φιλοαμερικανική κατάσταση στο Ιράν.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί κατόπιν μιας μεγάλης στρατιωτικής καταστροφής.

Όμως για τους λόγους που αναλύσαμε, η Μόσχα δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό ασχέτως εάν της αρέσει η προσωρινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Το ζήτημα είναι καθάρά θέμα ασφάλειας του ρωσικού κράτους και διατήρησης της ισχύος του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια αυτά έχει δημοσιευτεί μια έκθεση-σοκ που εξηγεί τι θα γινόταν αν ξεσπούσε ένα τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με αντιπάλους τις ΗΠΑ-Ρωσία.

Η καταστροφή θα ήταν απόλυτη εντός λίγων ωρών.

Αμερικανοί επιστήμονες συνέγραψαν την έκθεση προφανώς για να προειδοποιήσουν πολλούς στο Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ είναι η ιχυρότερη χώρα στον κόσμο τουλάχιστον σε ότι αφορά την πυρηνική δύναμη και ότι η κατάσταση ΜAD (Mutual assured destruction ) βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Μσα σε λίγες ώρες θα είχαμε 34 εκατομμύρια νεκρούς ενώ η Ευρώπη θα μετατρέπονταν σε μια no man's land αφού θα είχε γίνει μια ραδιενεργή έρημος στην οποία οι επιζώντες θα έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν μέσα στα ερείπιά τους.

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προσομοίωση ενός πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον - Μόσχας, επιστήμονες του Πρίνστον απεικόνισαν την «επόμενη μέρα».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος, συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν τον θάνατο. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έβρισκαν τον θάνατο ή θα τραυματίζονταν.

Στο καταστροφικό σενάριο των ερευνητών, υπάρχουν περιοχές που αποφεύγουν να είναι ο άμεσος στόχος ενός πυρηνικού όπλου, όπως αυτές στο νότιο ημισφαίριο και της Σκοτίας.

Το τετράλεπτο βίντεο δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα, Άλεξ Γκλάσερ του Πανεπιστημίου Πρίνστον και την ομάδα του.

Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε με βάση τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Φυσικά επειδή στην Δύση πάντα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι «καλοί» στο σενάριο ο «κακός» που ξεκινάει τον πόλεμο είναι ποιος άλλος... η Ρωσία.

Να πούμε πως στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και στα οικονομικά κέντρα του άλλου – αναπτύσσοντας 5-10 πυρηνικά όπλα για κάθε μία από αυτές – για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς και να εμποδίσουν την δυνατότητά της για αναταπόδωση.

Μια τέτοια κίνηση, καταλήγουν οι ερευνητές, θα έφερνε 85,3 εκατομμύρια θύματα εντός του χρόνου των 45 λεπτών.

Το αμερικανικό σενάριο βασικά θεωρεί βέβαιο ότι μετά από μια ώρα πυρηνικών πληγμάτων όλα θα έχουν σταματήσει και θα έχουν προκύψει τα εξής τρία αποτελέσματα: Είτε  ολοκληρωτική καταστροφή των ΗΠΑ, είτε ολοκληρωτική καταστροφή της Ρωσίας, είτε πολύ μεγάλη καταστροφή και για τις δύο χώρες με σχετικά ισόπαλο αποτέλεσμα που μάλλον αυτό το σενάριο είναι και το πιθανότερο.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι