Συρία: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη χώρα τη στιγμή που ο S-200 έπεφτε στα κατεχόμενα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν επίθεση στα δυτικά της Συρίας την ίδια ώρα με τον πύραυλο S-200 της συριακής αεράμυνας.

Μπορεί το γεγονός της εβδομάδας στη Συρία να ήταν ο πύραυλος της συριακής αεράμυνας που έχασε το στόχο του και κατέληξε στην κατεχόμενα της Κύπρου όμως συνέβη και άλλο ένα περιστατικό ενδεχομένως μεγαλύτερου ίσως ενδιαφέροντος που συνέβη την ίδια στιγμή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν μια ξαφνική επίθεση στα δυτικά της Συρίας με στόχο τους τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα περίπου την ίδια ώρα με τον πύραυλο S-200. Αυτή είναι το πρώτο αμερικανικό χτύπημα σε αυτό το τμήμα της Συρίας, τουλάχιστον απ΄όσο ξέρουμε , εδώ και περίπου δύο χρόνια και συμβαίνει τη στιγμή που οι Αμερικανοί συνεχίζουν να αποσύρουν στρατεύματα από τα ανατολικά της χώρας.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσίευσε ένα σύντομο δελτίο τύπου στα τέλη της 30ής Ιουνίου 2019, λέγοντας ότι είχε στοχεύσει ηγέτες της Αλ Κάιντα στη Συρία ή AQ-S σε στρατόπεδο εκπαίδευσης «κοντά στην επαρχία του Χαλεπιού». Άλλες αναφοράς τοποθετούν το χτύπημα στα προάστια της πόλης του Χαλεπιού, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο δίκτυο AFP ότι οι πηγές της είχαν αναφέρει ότι έξι ανώτερα μέλη της συριακής θυγατρικής της Αλ Κάιντα, Huras Al Din, η πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν Σύριοι, έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα μαζί με πολλούς άλλους μαχητές. Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αυτής της επίθεσης και των ισραηλινών επιθέσεων στα νότια της Συρίας οι οποίες επίσης συνέβησαν στις 30 Ιουνίου.

Αυτή η επιχείρηση είχε στο στόχαστρο τους αρχηγούς της AQ-S, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για επιχειρήσεις εναντίον των Αμερικανών πολιτών, των συμμάχων μας αλλά και αθώους πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CENTCOM.

Η CENTCOM πάντως δεν διευκρίνισε  ποια ήταν τα στοιχεία των Αμερικανών που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Εικάζεται επίσης ότι τα F-22 Raptors τα οποία για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο Κατάρ, στις 27 Ιουνίου του 2019, συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πηγή: TheDrive , onalert.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι