Ρίχνουν βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, με βάση τα εγκαύματα που έχουν εντοπίσει σε θύματα που καταφθάνουν στα νοσοκομεία.

To 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου οι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικάνικης κατασκευής με την εγγραφή M825A1.

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να οδηγήσεις στο θάνατο.

Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη.

Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Η χρήση αυτών των βομβών κατά προσωπικού απαγορεύεται από το τρίτο πρωτόκολλο της Χάρτας περί των Συμβατικών Οπλων που υπεγράφη στη Γενεύη το 1980. Η χρήση τους επιφέρει εγκαύματα στο δέρμα τα οποία φθάνουν μέχρι τα οστά.

Ο λευκός φώσφορος εάν επικαθίσει σε ρούχα ή στο δέρμα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον άνθρωπο, ο οποίος πεθαίνει με φρικτά εγκαύματα.

Πηγή: alfavita.gr

aragma.gr

 

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι