Η Άγκυρα «περικύκλωσε» την Κύπρο και υφαρπάζει την κυπριακή ΑΟΖ

Υπό άμεση απειλή τίθεται η ίδια η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την νέα ουσιαστικά εισβολη της Άγκυρας, αυτή την φορά υφαρπάζοντας την κυπριακή ΑΟΖ υπό την απειλή των όπλων, περικυκλώνοντας την Κύπρο με τα τέσσερα σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου Fatih και του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros.

Οι δηλώσεις στήριξης της Λευκωσίας και αποτροπής της Άγκυρας από Ουάσινγκτον,Μόσχα,Βρυξέλλες,Παρίσι,Λονδίνο,Ρώμη για το νέο αυτό θαλάσσιο «Αττίλα», δεν είναι παρά απλώς αυτό: Δηλώσεις

Πριν από λίγο προχώρησε και σε δικές του δηλώσει ο γνωστός Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ. 

«Αρκετά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Μεσόγειο. Ο πρόεδρος Ερντογάν να σεβαστεί την διεθνή νομιμότητα και να αποχωρήσει από την ΑΟΖ Κύπρου» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Μενέντεζ, ο οποίος τώρα τάσσεται υπέρ των ελληνικών θέσεων και κατά της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά η απορία μας είναι η εξής:

Εάν στην Τουρκία κυριαρχούσαν οι «καλοί» Κεμαλιστές θα έλεγαν τα ίδια οι Αμερικανοί κατά της σημερινής ερντογανικής Άγκυρας η οποία έχει επιλέξει την ρωσική σφαίρα επιρροής; Δεν το νομίζουμε.

Σημειώνεται ότι ο Μενέντεζ σε συνεργασία με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή M. Ρούμπιο είναι συντάκτες του γνωστού νομοσχεδίου με τίτλο «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019», το οποίο απαιτεί την αμερικανική στήριξη στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, δηλαδή να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, να καταγράφονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και να μην παραδοθούν τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία.

Φυσικά για να ισχύσει το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να υπογραφτεί από τον πρόεδρο Ν.Τραμπ.

Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις τουρκικές παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι “πρόκειται για μια, καθαρή, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ή για μια, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω, δεύτερη εισβολή, δεδομένης της παραβίασης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό που εκ καθήκοντος πράττουμε και πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση είναι οι μελετημένες και μεθοδευμένες κινήσεις που γίνονται προς κάθε κατεύθυνση».

Η Τουρκία ξεκάθαρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει τον δικό της δρόμο και δεν την ενδιαφέρει η γνώμη των ΗΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου.

Για αυτή την στροφή η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Μ.Ομπάμα που υποστήριξε το γκιουλενικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Η Τουρκία απάντησε χθες τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ελλάδα εξηγώντας γιατί αγοράζει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 αλλά και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να κάνει πίσω σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Η απάντηση είναι κόλαφος για ολόκληρη την Δύση που πίστευε πως η Αγκυρα θα υποχωρήσει.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: "Ας δούμε γιατί οι Σταυροφόροι έχουν πανικοβληθεί με την αγορά των S-400" και εκπορεύεται απευθείας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ περιέχει για πρώτη φορά τρομαχτικές λεπτομέρειες τόσο για την επιλογή του συστήματος ενώ μας προετοιμάζει για δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.

Οπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράγεται από το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ ενώ σε μερικά "εξειδικεμένα" τουρκικά σαιτ, εμπλουτίζεται από σημαντικές λεπτομέρειες.

Ολα αυτά δείχνουν πως η Αγκυρα έχει κάνει την επιλογή της εδώ και καιρό λέγοντας πως "η παραμονή στην συμμαχία δεν έχει αξία και μέλλον". Συμβολικά πολλά τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν φωτογραφίες Ερντογάν-Πούτιν στέλνοντας μήνυμα στη Δύση.

"Η Τουρκία παραλαμβάνει τους S-400 τέλη Ιουνίου αρχές Ιουνίου ενώ συζητείται η μεταφορά τεχνογνωσίας και η κοινή συμπραγωγή. Οι ΗΠΑ μας απειλούν για πρώτη φορά μετά την κρίση του 1974 στην Κύπρο με νέο εμπάργκο.

Ομως δεν υήρξε παρόμοια αντίδραση όταν η Ελλάδα πήρε τους S-300.

Ομως γιατί εμείς αγοράζουμε τους S-400. Oι λόγοι είναι κυρίως 3.

Πρώτον, αποκτούμε ολοκληρωτικό έλεγχο του Αιγαίου και της Μεσογείου (εδώ το δημοσίευμα είναι στην ίδια γραμμή με την yeni safak που αποκάλυψε πριν το pronews.gr). Η εμβέλεια του ραντάρ των S-400 μαζι με το κορυφαίο βλήμμα το 40Ν6 μπορεία να εντοπίζει τα πάντα σε ακτίνα 600 χλμ και να πλήττει στόχους στα 400 χλμ (όση και η εμβέλεια του 40Ν6).

Τα δύο συστήματα θα τοποθετηθούν σε Σμύρνη και Χατάι(Αντιόχεια) και έτσι η Μεσόγειος και το Αιγαίο θα γίνουν τουρκικές λίμνες. Ολα τα νησιά και αυτά που οι Ελληνες μας έχουν πάρει θα βρίσκονται κάτω από την αντιαεροπορική μας "ομπρέλα". Χάρη στους S-400 όλα τα αεροσκάφη της Ελλάδας θα εντοπίζονται αμέσως και θα μπορούμε να τα λοκάρουμε κατευθείαν.

Από το Χατάι(Αντιόχεια) θα ελέγξουμε πλήρως τον εναέριο χώρο της Κύπρου, την ανατολική Μεσόγειο ενώ θα προστατεύσουμε τους ενεργειακούς δρόμους. Θα έχουμε πλέον το πάνω χέρι.

Ταυτόχρονα θα μπορούμε υπό την ομπρέλα των S-400 θα χτυπάμε με άνεση θαλάσσιους στόχους με τους βαλλιστικούς πυραύλους Bora σε εμβέλεια 300 χλμ!

Επιπλέον θα καταστρέψουμε τα σχέδια των ΗΠΑ για κουρδικό κράτος ενώ θα διαλύσουμε τους σχεδιασμούς τους για μεταφορά των ενεργειακών πόρων από την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία πλέον θα γίνει ο Νο1 παίκτης στην μέση Ανατολή κυριαρχώντας σε αυτές τις περιοχές.

Δεύτερον, τα F-35 δεν θα είναι πλέον αόρατα - Οι S-400 τους βλέπουν

Ενας ακόμη λόγος, ο δεύτερος κατά σειρά, είναι ότι οι S-400 μπορούν να δουν τα F-35. Γι αυτό οι ΗΠΑ ανησυχούν για F-22, F-35. Κάτι ανάλογο έγινε στην Συρία στο παρελθόν όταν το 2017 οι συριακοί S-200 που είχαν κατώτερη τεχνολογία από τους S-400 κατάφεραν να πλήξουν ένα ισραηλινό F-35 που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Δαμασκού. Τότε το Ισραήλ είπε ψέμματα λέγοντας πως το "αεροσκάφος χτυπήθηκε από πουλί".

Οι ΗΠΑ το ξέρουν. Το κορυφαίο μέχρι στιγμής αντιαεροπορικό σύστημα της Ρωσίας είναι σχεδιασμένο να "κατεβάζει" τα F-35.

Αν η Αμερική ή άλλες δυτικές χώρες σχεδιάσουν να επιτεθούν στην Τουρκία με F-35 τότε θα σκεφτούν μήπως μπορούν αυτά να πληγούν;

3. Το γιγαντιαίο σχέδιο τους θα καταρρεύσει.

Αν πετάξει F-35 στον τουρκικό εναέριο χώρο θα αποκαλύψει τις αδυναμίες τους. Αν οι Τούρκοι πιλότοι παραλάβουν τα F-35 τότε αμέσως σε ασκήσεις εναντίον των S-400 θα αποκαλύψουν τις τρομερές αδυναμίες του μαχητικού και το πλήγμα θα είναι καταστρεπτικό για την Δύση.

Ποια πλέον από τις δυτικές χώρες θα το αγοράσει; Η Αμερική θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των εξοπλισμών.

Παράλληλα θα μπλοκάρουμε το σχέδιο της οργάνωσης FETÖ

Δεν μας πουλούσαν σύγχρονα αντιαεροπορικά εδώ και χρόνια. Το έκαναν επίτηδες για να μας αφήσουν με κάτι απαρχαιωμένα Nike και Hawk.

Αφησαν την προστασία του εναέριου χώρου μας στα F-16, τα δικά τους F-16. Δεν γινόταν να στηριχθούμε μόνο σε μαχητικά για την θωράκιση του εναέριου χώρου μας.

Τα F-35 που θα μας έδιναν, προορίζονταν για αξιωματικούς της οργάνωσης FETO του Φ.Γκιουλέν!

Για αυτό και προχωρήσαμε εδώ και χρόνια σε κινήσεις αποδέσμευσης από την δυτική τεχνολογία με δημιουργία εθνικού συστήματος αεράμυνας γνωστό ως Hisar. Προσπάθησαν να το καθυστερήσουν με διάφορους τρόπους με οικονομικά χτυπηματα και με απώλεια τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος ειδικός Joseph Alabarda κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος τονίζει πως πλέον τα μέτωπα θα είναι πολλά.

"Θα μας ανοίξουν μέτωπα από την Συρία, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο μέχρι τα Στενά.

Ολα αυτά θα είναι ενεργά.

Ολη η περιοχή θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο αντιτουρκικό άξονα και η Τουρκία πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει".

Η ισορροπία ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας αλλάζει υπερ μας.

Φυσικά θα σχηματιστούν δυνάμεις κυρίως αεροπορικές από τα σύνορα μας μέχρι το Ισραήλ σε ένα μεγάλο γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Γι αυτό και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κυρώσεις και σε κτυπήματα προσπαθώντας να μειώσουν το στρατηγικό μας βάρος και τη αμυντική μας ανεξαρτησία. Γι αυτό ο στόχος θα είναι οι αμυντικές μας εταιρείες.

Αγνοώντας τις εκκλήσεις μας, την ασφάλεια μας δεν υπάρχει αξία και μέλλον σε αυτή την συμμαχία".

pronews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι