Ρωσικός «Αρμαγεδώνας» εξαπολύεται τις επόμενες ώρες στην Συρία

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά τον θάνατο του αντιστρατήγου Βαλερί Ασάποφ και των δύο συνταγματαρχών του επιτελείου του στην Ντέιρ εζ Ζορ που μόλις είχαν απελευθερώσει τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα και ετοιμάζουν απαντήσεις σε δύο επίπεδα:

Ενα σε άμεσο με την εξαπόλυση πληγμάτων από αέρος, θαλάσσης και έδαφος κατά στόχων των ισλαμιστών και ένα έμμεσο,  με την απόφαση δημιουργίας μιας μεγάλης βάσης, κέντρο των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην Ντέιρ εζ Ζορ που ελέγχει τα μεγαλύτερα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα της Συρίας.

Σε ότι αφορά τον αντιστράτηγ, ο τρόπος που σκοτώθηκε, δηλαδή με ακριβή βολή ενός όλμου, ενός όπλου έμμεσης βολής, μειωμένης ακρίβειας, δείχνει-λένε οι Ρώσοι-ότι υπήρξε ακριβής κατάδειξη στόχου με χρήση GPS και διαβίβαση των στοιχείων του στο στοιχείο που εκτέλεσε την βολή, και ότι όλη αυτή την διαδικασία δεν την έκανε το ISIS, αλλά ειδική αμερικανική ομάδα με καταδείκτες λέιζερ!

Ο λόγος: Θέλουν να κάνουν την Ρωσία "να πονέσει" στην Συρία, καθώς μέχρι στιγμής η εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων της τελευταία διετία έχει κοστίσει μεν στις ρωσικές δυνάμεις απώλειες (από 100-200 είναι οι νεκροί ενόπλων δυνάμεων και εθελοντικών ομάδων) αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε πολιτική "πίεση" από αυτές τις απώλειες.

Είχε προηγηθεί μια άλλη απόπειρα, παγίδευσης μονάδας της ρωσικής στρατονομίας, που κατέληξε σε μακελειό των ισλαμιστών με 850 νεκρούς.

Το σημαντικότερο είναι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα στρατιωτική βάση στο Ντέιρ εζ Ζορ, που θα είναι η μεγαλύτερη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ακόμη και από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια, αφού δεν θα είναι μόνο αεροπορική, αλλά θα αποτελεί την βάση για τις χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή με μία μηχανοκίνητη Ταξιαρχία να την επναδρώνει αρχικά.

Η απόφαση αυτή της Ρωσίας, ελήφθη λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ της βάσης Χμέιμιμ και της ανατολική και κεντρικής Συρίας και για τον καλύτερο έλεγχο  της επικράτειας της Συρίας, αλλά και του δυτικού Ιράκ, όπως επίσης και της βόρειοανατολικής Συρίας.

Η τοποθέτησης α/α συστημάτων S-400 στην βάση της Ντέιρ εζ Ζορ θα έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχεται το "σταυροδρόμι" με το Ιράκ στα ανατολικά, την Ιροδανία στα νοτιοδυτικά και την Τουρκία στα βόρεια.

Η απόφαση της Μόσχας, σχετίζεται, μεταξύ άλλων, και με τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου  που βρίσκονται στην περιοχή, στα οποία η Ρωσία επιδιώκει να επενδύσει και να βασίζει την αναδόμηση της Συρίας.

Σε στρατηγικό επίπεδο θα ανακόψει την προσέγγιση στην περιοχή του Ντέιρ εζ Ζορ, των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που επιδιώκουν να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη και να μετακινηθούν προς τις πλούσιες  σε κοιτάσματα πετρελαίου περιοχή της Συρίας. 

Η πόλη Ντέιρ εζ Ζορ στην ανατολική Συρία, έχει καταληφθεί εν μέρει από το τους ισλαμιστές το 2014, αλλά ποτές δεν έπεσε ολόκληρη στα χέρια τους, ενώ ηρωική άμυνα αντέταξαν και οι υπερασπιστές της ομώνυμης αεροπορικής βάσης. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν τον αποκλεισμό της πόλης στις αρχές Σεπτεμβρίου και την κατάλεβαν μετά από δύο εβδομάδες.

Η απελευθέρωση της πόλης Ντέιρ εζ Ζορ προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με μήλο της έριδος τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ντέιρ εζ Ζορ.

Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τις ΗΠΑ, ότι αν προχωρήσουν "Θα τους τσακίσουν".

Σε ότι αφορά τον φόνο του αντιστρατήγου, ήδη στέλνεται αντικαταστάτης τους από την Ρωσία.

[pronews.gr]

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι