Ο Πούτιν σχεδιάζει χτύπημα από το Νότο


Το 2014 α μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο ενεργή χρονία στο επίδεδο των παγκόσμιων ανακατατάξεων στην παγκοσμια σκακίερα.


Η Συρια, το Ιρακ οι χώρες του Μαγκρεμπ είναι εν βρασμώ με τους Ισλαμιστές να έχουν μέχρι στιγμής την πρωτοβουλία των κινήσεων και η κρίση στην Ουκρανία απέχει πολύ ακόμη από την λύση.

Ο παίχτες της παγκόσμιας κοινότητα ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία-ΕΕ, Ρωσία και ριζοσπασικό Ισλάμ κινούν τα πίονια τους στην παγκόσμια σκακίερα και η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τα τεκτενόμενα για το τι μέλλει γεννέσεθαι.


Η χθεσινή επανέναρξη των εχθροπραξιών στην λωρίδα της Γάζας δείχνει οτι ο κόσμος είναι σε μια συνεχή ένταση.
Οι μικρές περιφερειακές αψιμαχίες ειναι αυτό που βλέπουμε όλοι στις μεταδόσεις των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.
Αυτό δεν βλέπουμε είναι προθέσεις των μεγάλων δυναμεων και οι επόμενες κινήσεις τους που μπορουν να κλιμάκωσουν ή αποκλιμακώσουν την ένταση.


Ολοι περίμεναν το περασμένο Φεβρουάριο τον Πούτιν να επέμβει ανοικτά στην Ουκρανία όπως είχε κάνει στην Γεωργία. Αλλά ετσι θα έχανε και την νομιμοποιήση της αυτοδιάθεσης που απολαμβάνει σήμερα η Ταυρίδα αλλά και τους Ουκρανούς δημοκρατικούς πολίτες που στενάζουν κάτω από τους Νεοναζί της Ουκρανικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν βαθείς ιστορικούς δεσμούς που χρονολογούνται από τους Ρως του Κιέβου γιατι να τους σπάσει τώρα ανεπιστρεπτι λόγω μονον των Νεοναζί ;


Ο Πόυτιν δεν είναι χθεσινός, ξέρει να παίζει τον πολεμο της προπαγάνδας τό ίδιο καλά με τους Δυτικούς.


Γνωρίζει ότι αν επέμβει ανοιχτά στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Γερμανία-ΕΕ τον περιμένουν στην γωνία να τον παρουσιάσουν ώς εισβολέα, ενώ στην πραγματικότητα οι δυτικοί είναι αυτοί που ζέσταιναν τους κινητήρες των Αεροσκαφών τους και ο Πούτιν δεν έπεσε στην φάκα.


Οπως έκανε και με τις διαπραγματεύσεις με την Συρία και έφερε την έστω προσωρινή ειρήνη όταν οι ΗΠΑ σχεδίαζαν επέμβαση για μήνες !


Ο Πούτιν δεν θα επέμβει στην Ουκρανία για όλους τους άνωθι λόγους και το παιχνίδι μέχρι στιγμής του «βγαίνει» σε όλα τα επίπεδα. Και επικοινωνιακά και επιχειρησιακά.


Ο προθέσεις του Πούτιν ξεφεύγουν από μια Ρωσσία απλά περιφερειακή δύναμη, γνωρίζει ότι είναι ο προμαχώνας της Ορθοδοξίας, αλλά και όλης της Χριστιανικής Δύσης απέναντι στον συνεχώς επεκτηνόμενο Ισλαμικό Φονταμενταλισμό και μάλιστα στο υπογάστριο της Ρωσσικης σφαίρας επιρροής στα νότια της Ουκρανίας.


Μια επέμβαση της Ρωσσίας στην Συρία και στο Ιρακ θα εχει πολλάπλα οφέλη και θα αναδείξει την θέληση και τις δυνατότητες ανάκμψης της Ρωσσίας ξανά σε παγκόσμια δύναμη΄.


Πρώτον θα προστατεύσει τους ίδιους του Ιρακινούς και τους Σύριους από τους ισλαμοφασίστες της Τζιχαντ και της ISIS


Δευτερον θα προστευεσει όλο το Χριστιανικό κόσμο και την Ευρώπη από την επέλαση του ακραίου Ισλάμ.


Τρίτον θα αποδείξει ότι έχει την θέληση αλλα και τις δυνατότητες να προστατεύσει τα συμφέροντα τους παντού στον κόσμο.


Τέταρτο θα δημιουργήσει το στρατηγικό βάθος που χρειάζεται ωστε να προστατεύσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ουκρανίας


και πέμπτον θα μεταφέρει το μέτωπο με το Ισλαμ μακρία από την Ρωσσία και εξαλείφοντας μια μελλοντική αναζωπύρωση στη Τσετσενια.


Αλλά το σπουδαιότερο θα έχει την ολη την παγκόσμια κοινή γνώμη με το μέρος του αν καταφερει να βρει το πυρηνικό υλικό και τα χημικά όπλα που έχουν στα χέρια τους οι Ισλαμοφασίστες του Ιρακ και απειλει με ραδιενεργό ολοκαύτωμα οπουδήποτε στον κόσμο !


Τέλος η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν δεχθούν και τα τετελεσμένα στην Ουκρανία γιατί θα τους αφαιρέσει όλα τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα περι παρεμβατικής Ρωσσίας, όταν αυτή θα είναι μονή που τόλμησε να αντιμετωπίσει τις Ισλαμικές βαρβαρότητες.

Η στρατηγική του Πούτιν δεν εξαντλείται στην επανασύνθεση της άλλοτε Σοβιετίας, μέσω μιας δομής συνομοσπονδιακού τύπου. Αυτό είναι απλώς το πρώτο (αναγκαίο) στάδιο. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επέκταση της ρωσικής δυναμικής σε χώρους που η Μόσχα θεωρεί ζωτικής σημασίας για την ίδια.

Η Μεσόγειος είναι αυτή τη στιγμή (λόγω και των κοσμοϊστορικών εξελίξεων που διαδραματίζονται στην περιοχή) η πρώτη προτεραιότητα του Πούτιν σ’ αυτή τη δεύτερη φάση πραγμάτωσης του σχεδιασμού του. Και βασικά η ανατολική Μεσόγειος, δηλ. η έκταση που εμπερικλείει τον γεωγραφικό χώρο από την Αδριατική έως τη Μέση Ανατολή και από τον Εύξεινο Πόντο ως τη Σαχάρα…Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι