Αποκλειστικό: Οι πρόσφατες οικονομικές κινήσεις του Rothschild

Ο Λόρδος Jacob Rothschild, ιδρυτής και πρόεδρος της RIT Capital Partners, αλλάζει την πλεύση του οικονομικού παιγνιδιού.

Ελαχιστοποίησε σημαντικά την έκθεσή του στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, χαρακτηρίζοντας την ως μια "επικίνδυνη και ασταθή".

Μ' αυτήν την κίνηση, στέλνει ένα σίγουρο μήνυμα προς τους ολιγάρχες σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η "Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση" στην οποία επενδύει και τι σημαίνει αυτό.

Στην  εξαμηνιαία οικονομική έκθεση των RIT Capital Partners, ο Rothschild εξήγησε τις επιθετικές κινήσεις της εταιρείας για να μειώσει σημαντικά την έκθεση στα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ.

"Δεν πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε σε κίνδυνο. Οι τιμές των μετοχών σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη ", ανέφερε ο Rothschild στην εξαμηνιαία έκθεσή του.

Επιπλέον, ο Ρότσιλντ δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που χρησιμοποιούνται από τις κεντρικές τράπεζες, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, «θα τελειώσουν».

Ο Rothschild αναφέρθηκε στην έκθεση λέγοντας: "Η περίοδος των νομισματικών διευκολύνσεων  μοιάζει να έχει φτάσει στο τέλος της".

Σηματοδοτώντας μια πιθανή καταστροφή στην παραγωγή στις χρηματοοικονομικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Rothschild μείωσε τις επενδύσεις που έχει η RIT Capital Partners στο δολάριο ΗΠΑ κατά σχεδόν 50%. Στις 31 Δεκεμβρίου 2016, η RIT Capital Partners ανακοίνωσε μια επένδυση σε καθαρή αξία 62% σε δολάρια ΗΠΑ. Στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η RIT Capital Partners στις 30 Ιουνίου 2017, η εταιρεία διαθέτει 37% καθαρή αξία επένδυσης σε αμερικανικά δολάρια.

roths 0

Κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, ο Rothschild αύξησε την επένδυση του RIT στη στερλίνα, το ευρώ και το ιαπωνικό γεν.

Μόλις πέρυσι, ο διευθυντής ομολόγων του πρώτου μεγαλύτερου ομίλου ομολόγων του κόσμου είχε μια κακή πρόβλεψη για το πώς όλα αυτά θα τελειώσουν. Και με "όλα αυτά", σημαίνει την υποστήριξη των χρηματαγορών από τις κεντρικές τράπεζες.

Όταν η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, αλλά ο Λόρδος Rothschild εκποιεί την RIT από τις ίδιες αγορές, γίνεται αντιληπτή η χειραγώγηση των αγορών από την κεντρική τράπεζα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο RIT της Rothschild επέστρεψε περίπου το 2000% από το σχηματισμό του - οπότε προφανώς κατανοεί πώς να τοποθετήσει τα περιουσιακά του στοιχεία για να επιτύχει μεγάλες αποδόσεις επενδύσεων, επομένως αυτές οι πρόσφατες κινήσεις πρέπει να ανησυχήσουν κάθε Αμερικανό και όχι μόνο, στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

roths investment 768x483

Εξηγώντας τις πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις του, Rothschild, ο πρόεδρος της RIT δήλωσε:

Έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις που θα επωφεληθούν από τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών και τις αγορές της Άπω Ανατολής, επηρεασμένες από την αυξανόμενη ζήτηση των Ασιατών καταναλωτών.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η RIT είχε επενδύσει στο κοινωνικό κεφάλαιο, μια τεχνολογική επιχείρηση επενδύσεων που εδρεύει στο Silicon Valley, και ότι ο Francesco Goedhuis, διευθύνων σύμβουλος της J. Rothschild Capital Management, θα συμμετάσχει στο συμβουλευτικό συμβούλιο της εταιρείας. Το Κοινωνικό Κεφάλαιο παρέχει χρηματοδότηση για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της χρηματοδότησης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Rothschild ανέφερε επίσης την εμφάνιση της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης* στην έκθεση RIT Capital Partners, σημειώνοντας: «Καθώς αναπτύσσεται η 'Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση', καθίσταται όλο και πιο σημαντικό για την Εταιρεία σας να είναι σε θέση να αξιολογεί τις επενδυτικές ευκαιρίες στις καινοτομικές αλλαγές που είναι επηρεάζοντας σχεδόν κάθε επιχειρηματικό τομέα».

Ο Rothschild αναφέρει στην έκθεση ότι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην επένδυσή του στο Κοινωνικό Κεφάλαιο.

Η πιο πρόσφατη έκθεση είναι απλώς μια συνέχεια μιας αφήγησης που φάνηκε σαφώς στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του Rothschild για το RIT  όταν δήλωσε:

Οι εξεταζόμενοι έξι μήνες έχουν δει τους κεντρικούς τραπεζίτες να συνεχίζουν αυτό που είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου. Ως εκ τούτου, είμαστε σε άγνωστα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, με το 30% περίπου του παγκόσμιου δημόσιου χρέους να έχει αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση σε μαζική κλίμακα.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον σε όρους χρηματιστηριακής αγοράς, η πολιτική ήταν επιτυχημένη με αγορές κοντά στα υψηλά επίπεδα, ενώ η μεταβλητότητα στο σύνολό της παρέμεινε χαμηλή. Σχεδόν όλες οι κατηγορίες επενδύσεων έχουν ενισχυθεί από την αυξανόμενη νομισματική παλίρροια. Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη παραμένει αναιμική, με αδύναμη ζήτηση και αποπληθωρισμό σε πολλά μέρη του ανεπτυγμένου κόσμου.

Πολλοί από τους κινδύνους που υπογράμμισα στη δήλωσή μου του 2015 παραμένουν. Πράγματι η γεωπολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ψηφίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο είναι πιθανό να είναι ασυνήθιστα γεμάτες, ενώ η κατάσταση στην Κίνα παραμένει αδιαφανής και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σίγουρα θα οδηγήσει σε προβλήματα. Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται και είναι απίθανο να επιλυθούν για πολλά χρόνια. Έχουμε ήδη αισθανθεί τις συνέπειες αυτού του γεγονότος στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ με τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με τις παγκόσμιες αποδόσεις στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας τους, και με 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ομόλογα αρνητικού επιτοκίου, είναι πιθανό μόνο με έναν τρόπο να τελειώσει:  με μια τεράστια παγκόσμια χρηματοοικονομική κατάρρευση, η οποία θα κάνει τη Μεγάλη Ύφεση να μοιάζει με τις "παλιές καλές μέρες". Μην αυταπατάστε, όταν ο Λόρδος Rothschild αρχίζει να μετακινεί τα περιουσιακά του στοιχεία από τις ΗΠΑ, είναι σίγουρα ένα σημάδι δυσοίωνων πράξεων στον ορίζοντα.

*Την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση σηματοδότησε τον περασμένο Ιανουάριο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, εκεί που συναντάται κάθε χρόνο η αφρόκρεμα της παγκόσμιας οικονομικής, πολιτικής και τεχνοκρατικής ελίτ και αφορά στην ανάπτυξη, εξέλιξη και εξάπλωση των ρομπότ τα οποία θα αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εργασία. Σύμφωνα με τους ίδιους, εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν μέχρι το 2020, δημιουργώντας τεράστια παγκόσμια ανεργία. Επέρχεται κοινωνικός και οικονομικός Αρμαγεδδών και ο Rothschild τον προσυπογράφει στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και στην υπόλοιπη ελίτ.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι