Ουκρανοί εργάτες βρήκαν σφραγισμένο χρηματοκιβώτιο 500 κιλών που ανήκει στους Ναζί

Ένα τεράστιο σφραγισμένο γερμανικό χρηματοκιβώτιο 500 κιλών βρέθηκε τυχαία στην πόλη Vinnitsa της Ουκρανίας. Το χρηματοκιβώτιο βρέθηκε σε μια τάφρο κατά τη διάρκεια των εργασιών στον κεντρικό σταθμό θέρμανσης στην οδό Magistratskaya αναφέρει η pravdareport.com.

Ένας κάτοικος ο Oleg Sukhodolsky, παρατήρησε ένα περίεργο αντικείμενο στο κάτω μέρος της τάφρου και αποφάσισε να καλέσει την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο αρχαιολόγος Olga Grabovskaya είπε ότι είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε γερμανικό εύρημα στην περιοχή. Δεν είναι δυνατό να ανοίξουμε το κουτί με τον συνήθισμένο τρόπο.

Το μέταλλο του χρηματοκιβωτίου έχει οξειδωθεί, και θα πρέπει να χρησιμοποιήθούν ειδικά εργαλεία για να ανοίξει το κουτί για να μην το καταστρέψουν, επειδή το χρηματοκιβώτιο είναι πολύτιμο.

Στο χαντάκι, όπου βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης αγγειοπλαστική με την εικόνα του ‘The Star of David’ καθώς και αρκετά ασημένια γερμανικά νομίσματα. Είναι ενδιαφέρον ότι η οδό Magistratskaya διέρχεται από την παλιά συνοικία της Ιερουσαλήμιας Vinnitsa, η οποία κάποτε κατοικούσαν οι Εβραίοι: μικρές επιχειρήσεις, ταβέρνες, υποδηματοποιία, ράφτες.

Λόγω των βομβιστικών επιθέσεων, το γερμανικό χρηματοκιβώτιο μπορεί να έχει πέσει στο πάτωμα Υπόγειο του κτιρίου που βρισκόταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Η έδρα των ανθρακωρύχων του Adolf Hitler εγκαταστάθηκαν οκτώ χιλιόμετρα από τη Vinnitsa από τις 16 Ιουλίου 1942 έως τις 15 Μαρτίου 1944 στο χωριό Strizhavka.

nazi xrimatokivotio 1

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι