Η "ιδιωτικοποίηση του πυρηνικού πολέμου" προς ένα σενάριο τρίτου παγκοσμίου πολέμου

[Σκέψου, ο πλανήτης είναι στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων που αποκαλείτε "ελίτ", σκέψου ότι τα κράτη είναι καταστήματα στα χέρια τους, οι πολιτικοί είναι πλέον μινιατούρες κυρίως στη Δύση και συ μπορείς να βάλεις στο μυαλό σου, ποιοι χειρίζονται τα πυρηνικά όπλα του ολέθρου. Με ποια ηθική και έναντι τίνος ευθύνη; Τα σενάρια εδώ είναι τρομακτικά...]

Με την ένταση που αναπτύσσεται στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, μια νέα γενιά τεχνολογίας πυρηνικών όπλων κάνει την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου μια πολύ πραγματική προοπτική. Και με πολύ λίγα λόγια , οι ΗΠΑ ξεκινούν την ιδιωτικοποίηση του πυρηνικού πολέμου με το δόγμα πρώτης επίθεσης.

"Στις 6 Αυγούστου 2003, στην Ημέρα της Χιροσίμας, που τιμάται με την ευκαιρία της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945), πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση πίσω από κλειστές πόρτες στο Στρατηγικό Διοικητικό Στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας Offutt στη Νεμπράσκα. Υπήρχαν ανώτατα στελέχη της πυρηνικής βιομηχανίας και του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος. Αυτή η ανάμειξη των εργολάβων στον τομέα της άμυνας, των επιστημόνων και των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής δεν προοριζόταν για τον εορτασμό της Χιροσίμα. Η συνάντηση αποσκοπούσε να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πυρηνικών όπλων "μικρότερου", "ασφαλέστερου" και "πιο χρησιμοποιήσιμου", που θα χρησιμοποιηθούν στους "πυρηνικούς πολέμους" του 21ου αιώνα.

"Ο πυρηνικός πόλεμος έχει γίνει μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία γεμίζει τις τσέπες των αμερικανών υπερασπιστών της άμυνας. Αυτό που διακυβεύεται είναι η οριστική "ιδιωτικοποίηση του πυρηνικού πολέμου".

Τα όπλα μαζικής καταστροφής των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ απεικονίζονται ως μέσα ειρήνης. Τα μίνι-πυρομαχικά λέγεται ότι είναι «αβλαβή για τον γύρω άμαχο πληθυσμό». Ο προληπτικός πυρηνικός πόλεμος απεικονίζεται ως "ανθρωπιστική επιχείρηση".

Το αμερικανικό πυρηνικό δόγμα σχετίζεται στενά με τον «πόλεμο της Αμερικής κατά της τρομοκρατίας» και την υποτιθέμενη απειλή της Αλ Κάιντα, η οποία με πικρή ειρωνεία θεωρείται ως επερχόμενη πυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομπάμα, οι Ισλαμιστές τρομοκράτες λέγεται ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν στις πόλεις των ΗΠΑ. Η διάδοση σιωπηρά εξομοιώνεται με την «πυρηνική τρομοκρατία». Το πυρηνικό δόγμα του Ομπάμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη «πυρηνική τρομοκρατία» και στα υποτιθέμενα σχέδια της Αλ Κάιντα για ανάπτυξη και χρήση πυρηνικών όπλων.

Ενώ μπορούμε να κατανοήσουμε τις απώλειες της ζωής και την καταστροφή που προκύπτουν από τους σημερινούς πολέμους, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ και του Αφγανιστάν, είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πλήρως τις καταστροφές που μπορεί να προκύψουν από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιώντας "νέες τεχνολογίες" και προηγμένα όπλα, Και γίνεται πραγματικότητα. Η διεθνής κοινότητα έχει εγκρίνει τον πυρηνικό πόλεμο στο όνομα της παγκόσμιας ειρήνης. Το να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής είναι η δικαιολογία για την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα".

(Αποσπάσματα από τον Michel Chossudovsky,  Προς ένα σενάριο του 3ου παγκόσμιου πολέμου, Οι κίνδυνοι πυρηνικού πολέμου,  Global Research Μόντρεαλ, 2011)

The Privatization of Nuclear War

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι