Ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου προειδοποιεί: Καταργείστε τους πλούσιους ελίτ από την πολιτική [Βίντεο]

Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Jose Munica, γνωστός και ως ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου, προειδοποιεί κατηγορηματικά το κοινό να σταματήσει τους πλούσιους πολιτικούς πριν να είναι πολύ αργά.

Σε ένα συναισθηματικό μήνυμα προς τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, παρότρυνε τους ανθρώπους να ξυπνήσουν με την οικονομική διαφθορά που προκαλεί τη σκονισμένη δημοκρατία από τον πυρήνα της.

Ο μουσουλμάνος ήταν ο «Πρόεδρος της Ουρουγουάης» μεταξύ του 2010 και του 2015 και ήταν πρώην αστικός αντάρτης μαχητής με το «Tupamaros» ο οποίος φυλακίστηκε για 13 χρόνια κατά τη διάρκεια της «στρατιωτικής δικτατορίας» στη δεκαετία του 1970 και του 1980.

Συχνά αναφερόμενος ως ο πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου, αποχώρησε από το αξίωμα το 2015 με έγκριση 70% και είχε αγγίξει τους ανθρώπους παγκοσμίως με τα ανιδιοτελή μηνύματα του.

Εκείνος έδωσε το 90 % του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που έδιναν έντονη αντίθεση με την πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπουτο μέσο μέλος του Κογκρέσου αξίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια και οι εταιρείες είναι ελεύθερες να δώσουν πολιτικές εκστρατείες με πολλές από τις ίδιες δικαιώματα ως ιδιώτες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN en-esp, ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης επέκρινε τους ηγέτες του κόσμου επειδή δεν εκπροσωπούσαν πραγματικά τον λαό, λέγοντας:

Ανακαλύψαμε αυτό το πράγμα που ονομάζεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου λέμε ότι η πλειοψηφία είναι εκείνη που αποφασίζει,

Επομένως, μου φαίνεται ότι εμείς [οι αρχηγοί κρατών] πρέπει να ζήσουμε όπως η πλειοψηφία και όχι η μειονότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί όμως παίζουν για το κόκκινο χαλί! Είναι αυτά τα πράγματα, δήλωσε ο Μούτζα, μιμούμενος κάποιον που παίζει κορνέτα!

Όλα αυτά τα πράγματα είναι φεουδαρχικά υπολείμματα. Και το προσωπικό που περιβάλλει τον πρόεδρο είναι σαν το παλιό δικαστήριο.

Δεν είμαι εναντίον ανθρώπων που έχουν χρήματα, που τους αρέσουν τα χρήματα, που τρελαίνονται για χρήματα, είπε ο Μούτζατσα.

Αλλά στην πολιτική, πρέπει να τα χωρίσουμε.

Πρέπει να τρέξουμε ανθρώπους που αγαπούν τα χρήματα πάρα πολύ έξω από την πολιτική, είναι ένας κίνδυνος στην πολιτική. Οι άνθρωποι που αγαπούν τα χρήματα πρέπει να αφιερωθούν στη βιομηχανία, στο εμπόριο, να πολλαπλασιάσουν τον πλούτο.

Αλλά η πολιτική είναι ο αγώνας για την ευτυχία όλων. Γιατί οι πλούσιοι άνθρωποι κάνουν κακούς εκπροσώπους φτωχών ανθρώπων, είπε ο Μουζίκι: Τείνουν να βλέπουν τον κόσμο από την οπτική τους, που είναι η προοπτική των χρημάτων.

Ακόμη και όταν λειτουργούν με καλές προθέσεις, η προοπτική που έχουν στον κόσμο, στη ζωή, στις αποφάσεις τους, ενημερώνεται από τον πλούτο.

Αν ζούμε σε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία υποτίθεται ότι θα κυβερνήσει, πρέπει να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την προοπτική μας σε εκείνη της πλειοψηφίας και όχι της μειονότητας.

Ο μουσουλμάνος έχει γίνει γνωστός για την απόρριψη των συμβόλων του πλούτου. Σε συνέντευξή του τον Μάιο, έσκαψε ενάντια σε γραβάτες σε σχόλια στην ισπανική τηλεόραση που έγιναν viral.

Η γραβάτα είναι ένα άχρηστο κουρέλι που περιορίζει το λαιμό σας, είπε ο Μούτζιτσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Είμαι εχθρός του καταναλωτισμού. Εξαιτίας αυτού του υπερκαταναλωτισμού, ξεχνούν τα θεμελιώδη πράγματα και σπαταλούν την ανθρώπινη δύναμη στις κακοτεχνίες που δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρώπινη ευτυχία.

Ζει σε μια μικρή φάρμα στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Μοντεβιδέο με τη σύζυγό του, την Ουρουγουανή γερουσιανή Λουκία Τοπολάνσκυ και τον τριπλό σκύλο τους Μανουέλα. Λέει ότι απορρίπτει τον υλισμό γιατί θα τον ληστέψει από το χρόνο που χρησιμοποιεί για να απολαύσει τα πάθη του , Όπως τείνουν στο αγρόκτημα του και εργάζονται έξω.

Δεν έχω τα χέρια ενός προέδρου, δήλωσε ο Μουζίτσα στο CNN. Είναι κάπως μαλακωμένοι

Wisdom from the Wrolds Poorest President

[kavalarissa.eu]

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι