Η Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με αληθινά πυρά αύριο ανατολικά της Κύπρου

Περιπλέκεται σημαντικά η κατάσταση στην Ν.Α. Μεσόγειο καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με αληθινά πυρά  (εκτοξεύσεις πυραύλων) αύριο ανατολικά της Κύπρου την  ίδια ώρα που το  αμερικανικό αεροπλανοφόρο  USS George W. Bush (CVN-77) θα βρίσκεται νοτιότερα από την συγκεκριμένη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στις 12 Ιουλίου, όπου η Ρωσία έχει προαναγγέλλει  τις πυραυλικές ασκήσεις, ξεκινά και η τουρκική ναυτική άσκηση η οποία έχει αναγγελθεί με παράνομες NAVTEX  εντός κομματιών της κυπριακής ΑΟΖ και με στόχο να εκφοβίσει την Κύπρο προκειμένου να απέχει από έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Είναι άγνωστο εάν οι εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποιηθούν από σκάφη του ρωσικού Ναυτικού ή από βάσεις στις συριακές ακτές, αλλά η επιλογή της ημέρας σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Οι εκτιμήσεις διαφέρουν στο αν πρόκειται για άσκηση ή πρόκειται για εκτοξεύσεις βλημάτων cruise εναντίον στόχων της ISIS στη Συρία απο σκάφη του  ρωσικού Ναυτικού που πλέουν στη Μεσόγειο. Κάποιες πηγές μιλούν για ασκήσεις, κάποιες για επικείμενη νέα επίθεση εναντίον στόχων στη Συρια.

external 0

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι