Το μήνυμα του Πούτιν στους Ρώσους μυστικούς πράκτορες στη Δύση! [Βίντεο]

Ή επισήμως έγινε η μεγαλύτερη αποκάλυψη, ή απλά ο Πούτιν… τρολάρει τους πάντες με το δικό του ξεχωριστό στυλ.
Ή και τα δύο μαζί…

Ο Ρώσος Πρόεδρος παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι εργάστηκε στην «παράνομη αντικατασκοπεία» για την KGB, εννοώντας ότι ενεπλάκη σε επικίνδυνες κατασκοπικές επιχειρήσεις χωρίς διπλωματική κάλυψη.

Έκανε την αποκάλυψή του σε τηλεοπτική συνέντευξη για την 95η επέτειο της σοβιετικής διεύθυνσης πληροφοριών που ασχολείται με ανεπίσημους κατασκόπους. Πιστεύεται ότι ο Πούτιν δεν εργάστηκε προσωπικά ως «παράνομος πράκτορας», αλλά «ηγήθηκε» τέτοιων επιχειρήσεων.

Δεν είναι γνωστό αν η «παράνομη δουλειά» του ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όπου βρισκόταν υπό διπλωματική κάλυψη στην Ανατολική Γερμανία από το 1985-90 – ή σε κάποιο άλλο σημείο της καριέρας του.

«Όλη η δουλειά μου για τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΣΣΔ συνδέθηκε όχι μόνο με την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών [SVR], αλλά ειδικά με την παράνομη αντικατασκοπεία», είπε, δίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η πιο διάσημη σύγχρονη παράνομη κατάσκοπος της Ρωσίας είναι η Άννα Τσάπμαν, η οποία απελάθηκε από την Αμερική από το FBI και της αφαιρέθηκε το βρετανικό διαβατήριό της, αφού αποκαλύφθηκε.

Η Μόσχα φέρεται να έχει αναπτύξει έναν στρατό τέτοιων πρακτόρων σε μεγάλες δυτικές χώρες, ανθρώπων που ζουν κάτω από ψεύτικες ταυτότητες και περνούν μυστικά πίσω στη Ρωσία.

Ο Πούτιν είπε ότι τέτοιοι πράκτορες, που δεν έχουν επίσημη κάλυψη, ήταν άνθρωποι ειδικών ικανοτήτων. «Δεν μπορούν όλοι να εγκαταλείψουν τη ζωή τους, να εγκαταλείψουν τους αγαπημένους τους, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους για πολλά, πολλά χρόνια, δεν μπορούν όλοι να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας τους», είπε.

«Μόνο ένας επιλεγμένος μπορεί να το κάνει αυτό. Το λέω αυτό χωρίς υπερβολή. Οι υπάλληλοι της παράνομης αντικατασκοπείας ζουν με μια τέτοια προσέγγιση στο σκοπό, στη χώρα, στον λαό. Είναι μοναδικοί άνθρωποι. Τους εύχομαι ευτυχία, ευημερία, είμαι βέβαιος ότι θα ακούσουν τα λόγια μου».

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Σεργκέι Μπριόλοφ είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης έκανε μια εντυπωσιακή παραδοχή. «Η απάντηση του Πούτιν με εξέπληξε τόσο πολύ, κανείς δεν γνώριζε τέτοια γεγονότα γι’ αυτόν».

Η αμφιλεγόμενη Άννα Τσάπμαν – τώρα 35 ετών – και άλλοι εννέα «παράνομοι» κρατήθηκαν το 2011 μετά από αρκετά χρόνια παρακολούθησης από το FBI. Αργότερα ανταλλάχθηκαν με τέσσερις άνδρες που φυλακίστηκαν στη Ρωσία και οι οποίοι φέρεται να κατασκόπευαν για την ΜΙ6 και τη CIA.

Ένας 11ος πράκτορας συνελήφθη στην Κύπρο και μετά εξαφανίστηκε. Ο Πούτιν καλωσόρισε τους «παράνομους» στη Ρωσία και τραγούδησε πατριωτικά τραγούδια με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Chapman.

Ο συνταγματάρχης της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών Αλεξάντερ Πότεγιεφ, ο οποίος κατέφυγε στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκε για υπονόμευση της ομάδας που εργάστηκε κυρίως σε συνήθεις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ψευδείς ταυτότητες.

Ο Poteyev καταδικάστηκε ερήμην σε 25 χρόνια φυλάκισης για εσχάτη προδοσία.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι