Πέντε προβλέψεις του Στίβεν Χόκινγκ, για το μέλλον του ανθρώπινου γένους [Βίντεο]

Ποιο θα είναι το μέλλον του ανθρώπινου γένους. Θα επιβιώσει και θα αποικήσει άλλους πλανήτες ή θα χαθεί μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος;

Μιλώντας για το μέλλον της ανθρωπότητας ο Στίβεν Χόκινγκ, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, είπε ότι «θα πρέπει να εποικίσουμε άλλους πλανήτες ώστε να σωθεί το ανθρώπινο γένος»

«Οι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη άλλαξαν το μέλλον της ανθρωπότητας με τρόπο που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί», σχολίασε ο Χόκινγκ.

«Δεν έλυσε τρέχοντα και άμεσα προβλήματα στον πλανήτη μας, αλλά μας έδωσε μια νέα προοπτική τους και μας έκανε να κοιτάξουμε μακριά αλλά και μέσα μας» είπε ο Στίβεν Χόκινγκ, που καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας μιας σπάνιας νευρολογικής ασθένειας, μιλάει μέσω υπολογιστή.

«Το απώτερο μέλλον για το ανθρώπινο γένος είναι το Διάστημα. Αποτελεί ένα είδος "ασφάλειας ζωής" για την επιβίωσή μας καθώς ο εποικισμός άλλων πλανητών θα εμποδίσει την εξαφάνισή μας». προσέθεσε.

Ως το θετικότερο γνώρισμα του ανθρώπινου γένους ανέφερε την ενσυναίσθηση, ώστε να ζούμε όλοι μαζί σε μία ειρηνική κατάσταση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο σε άλλη συνέντευξή του ο Στίβεν Χόκινγκ είχε δηλώσει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να φέρει την ανθρωπότητα στο τέλος της.

«Για ελληνικούς υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, αγγλικά, υπότιτλοι, αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά»

Πηγή Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι