Αν πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της ασκήσεις η Ουκρανία τότε η Ρωσία θα καταρρίψει τους ουκρανικούς πυραύλους [Βίντεο]

Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσει ο πλανήτης από αύριο τις πυραυλικές ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει η Ουκρανία στην… Κριμαία η οποία έχει δεσμεύσει με NOTAM ρωσικό εναέριο χώρο.

Του Βασίλη Καπούλα

Αν όντως πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της ασκήσεις τότε η Ρωσία έχει δεσμευτεί ότι θα καταρρίψει τους ουκρανικούς πυραύλους και όχι μόνο. Μίλησε για ισοπεδωτικό πλήγμα στην Ουκρανία άνευ προηγουμένου. Στα σύνορα με Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί 55.000 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

CygdYBnXcAI2ctg

CygeTnOXEAAlXtQ

Στην Κριμαία μεταφέρθηκαν αντιβαλλιστικοί’αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300V4, Pantsir S-1 καθώς και αντιπλοικοί Bastion.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει τους S-300VM4 που παρέχουν αντιαεροπορική προστασία με τους πυραύλους 9M82M με δύο πυραύλους ανά εκτοξευτή, 9M83M με 4 πυραύλους ανά εκτοξευτή για κάλυψη κατά απειλών ταχύτητας μέχρι και τα 7,5μαχ δηλαδή πέραν των αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητα αντιμετώπισης 24 στόχων ταυτόχρονα σε εμβέλειας μεταξύ 200 και 400 χιλιομέτρων.

Cygf6KjXAAA9ALq

Με τη χρήση των οχημάτων μεταφορά MT-T που είναι έκδοση πετρελαιοκίνητη των T-80 παρέχεται η δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος.

Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει δύο ειδών πυραύλους.

Έναν μικρής εμβέλειας πύραυλο για κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων cruise γνωστό στο ΝΑΤΟ ως «Gladiator».

CygNHSjWEAAwudP

Ο μεγαλύτερης εμβέλειας πύραυλος χρησιμοποιείται για κατάρριψη μέσης εμβέλειας βαλλιστικών πυραύλων και είναι γνωστός ως «Giant».

«H Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 55000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα… Στην Κριμαία οι Ρώσοι στρατιώτες απαριθμούνται σε 23000, από τους οποίους οι 9000 βρίσκονται στα «διοικητικά σύνορα», ανέφεραν ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με τον Ντολχόβ, συνολικά 1000 στρατιώτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν εγκατασταθεί στην Τρανσνίστρια.

«Σημειώθηκε αύξηση των ρωσικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην Λευκορωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ντολχόβ.

CygTuePWIAAC4ZZ

«H περιοχή των Στενών του Κέρτς ανήκει στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» δήλωσαν οι Ουκρανοί.

Οι Ουκρανικές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν αύριο και θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει μαχητικά, μεταγωγικά, έχει ενεργοποιήσει το σύνολο της αεράμυνας της, πυραυλικά συστήματα ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και UAV.

Δείτε βίντεο από την μεταφορά ρωσικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων. /  Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.