Ευρωπαϊκός Στρατός κατά της Ρωσίας εδώ και τώρα – Πιέσεις για συμμετοχή της Ελλάδας

Η ΕΕ, στην οποία στηρίζει πλέον πολλά η Νέα Τάξη, την ώρα που οι ΗΠΑ δείχνουν να περνούν υπό τον έλεγχο της Παλαιάς, επιβεβαίωσε πως μέχρι το 2017 ο ευρωπαϊκός Στρατός θα είναι έτοιμος για δράση, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ, λόγω εκλογής Τραμπ, αλλάξει στρατηγικό προσανατολισμό.

Αυτό μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Express»!

Όπως αναφέρεται, η ΕΕ ισχυρίζεται πως απαιτείται εδώ και τώρα ένας τεράστιος στρατός λόγω BREXIT.

Ειδικότερα αναφέρουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με την εφημερίδα:

«Σε μια εποχή που η στήριξη στην ΕΕ αμφισβητείται έντονα σε ορισμένα κράτη-μέλη, η άμυνα και η ασφάλεια είναι ένας τομέας, στον οποίο μπορεί να αποδειχθούν τα ατομικά και συλλογικά οφέλη μιας περισσότερης Ευρώπης, ιδίως όσον αφορά τις πιθανές προκλήσεις για την ΕΕ μετά το Brexit».

Μάλιστα, απαιτείται εδώ και τώρα χρηματοδότηση 76 εκατ. λιρών για «προπαρασκευαστική δράση σε σχέση με την άμυνα της ΕΕ», τονίζουν οι Βρυξέλλες.

Όπως σχολιάζει η Express, οι πολιτικοί των 28 κρατών-μελών, μεταξύ εκείνων και η Ελλάδα, θα εξαναγκαστούν να παραδώσουν τα δικά τους σχέδια άμυνας, στον βωμό ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο οποίος προφανώς, συμπληρώνουμε εμείς, θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση που προκριθεί το σενάριο παγκόσμιας σύρραξης.

Δυτικοί βουλευτές ανέφεραν πως η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού δεν χωρά άλλες καθυστερήσεις, ενώ μερικοί τόνισαν πως ο στρατός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Μάλιστα είχαμε και ελληνική τοποθέτηση, εκείνη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κωνσταντίνου Παπαδάκη, ο οποίος ανέφερε πως η προοπτική δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού είναι επικίνδυνη και ουσιαστικά περισσότερο θα προκαλέσει πόλεμο παρά θα τον αποτρέψει.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι