Η Αλβανία αναλαμβάνει την φύλαξη του Αιγαίου

Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο!

Μετά την… φύλαξη του Αιγαίου από τουρκικά πολεμικά πλοία λόγω μεταναστευτικών ροών, την φύλαξη του ελληνικού Αρχιπελάγους αναλαμβάνει και η συμμαχική προς την Άγκυρα Αλβανία.

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο!

Όπως ανακοινώθηκε στα Τίρανα το αλβανικό πολεμικό ναυτικό με το σκάφος «Ιλλυρία» και με πλήρωμα 21 ανδρών θα συμμετέχει από τον Νοέμβριο στην ΝΑΤΟϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» για να προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα(!!!!!!) «από τις μεταναστευτικές ροές».

Όπως αναφέρεται, το αλβανικό πολεμικό ναυτικό θα αναλάβει την επιχείρηση αναγνώρισης επιτήρησης του βόρειου Αιγαίου, κατά κύριο λόγο μεταξύ της Λέσβου και της Χίου με την απέναντι μικρασιατική ακτή!

Με λίγα λόγια το αλβανικό πολεμικό πλοίο θα περιπολεί στο πλέον ευαίσθητο σημείο της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή των Οινουσσών, όπου δρουν παράνομα κατά κόρον οι τουρκικές δυνάμεις.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε, υποτίθεται, διευκρινίσεις από το ΝΑΤΟ.

Προ μηνών, η υπουργός Αμύνης της χώρας, Μίμη Κοντέλι, είχε προαναγγείλει άλλωστε την συμμετοχή της Αλβανίας, αναφέροντας σε ανάρτησή της στο Facebook: «Σύντομα, η Αλβανία θα συμμετέχει στις ναυτικές επιχειρήσεις του NATO στο Αιγαίο»

Τα σχόλια δικά σας.

Πηγή

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι