Έτοιμη η Ρωσία να νεκρώσει ολόκληρο το ΝΑΤΟϊκό δίκτυο επικοινωνιών εξαπολύοντας άνευ προηγουμένου επίθεση [Εικόνες]

Έτοιμη είναι η Ρωσία σε περίπτωση έναρξης επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Συρία να νεκρώσει ολόκληρο το ΝΑΤΟικό δίκτυο με την Τουρκία να είναι στο στόχαστρο, παρά τις…καλές σχέσεις, εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου κυβερνοεπίθεση. Στο πλαίσιο αυτό έχει στείλει εδώ και ημέρες το πλοίο υπερκατάσκοπο «Yantar» στην περιοχή το οποίο έχει εντοπίσει όλα τα υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την Τουρκία με τον κόσμο στην περιοχή.

H επίθεση αναμένεται να ξεκινήσει μετά την Παρασκευή με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ να θεωρείται δεδομένη στην Ρωσία. Aύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας αναμένεται αν δώσει το «πράσινο φως» για έναρξη επιχειρήσεων.

Επί δύο ημέρες το ρωσικό πλοίο ήταν ακριβώς πάνω από υποθαλάσσιο καλώδιο του Λιβάνου, έπειτα των Κατεχόμενων και μετά της Τουρκίας!

Στις 3 Οκτωβρίου το Yantar πέρασε νότια μέσω Βοσπόρου με κατεύθυνση το Ομάν αλλά τελικά παραπλάνησε και βρέθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο στα υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την  Τουρκία με τα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα εντόπισε τα δύο καλώδια που συνδέουν την Τουρκία με τον κόσμο, KAFOS & MedNautilus, και πέρασε δίπλα από αυτό το σημείο στην Λήμνο.

Το Yantar έπειτα εγκατέλειψε την περιοχή του καλωδίου Turcyos-2 στις 10 Οκτωβρίου και κατευθύνθηκε  νότια προς το καλώδιο IMEWE όπου έφτασε στις 1700 UTC.

Έπειτα κατευθύνθηκε προς την συριακή ακτή και κινείται βόρεια και όχι προς την διώρυγα του Σουέζ και το Ομάν.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει στα παρελθόν χαρακτηριστεί ως η «σκιά» των αμερικανικών υποβρυχίων.

Το «Υantar» ήταν υπό παρατήρηση εδώ και ημέρες από τότε δηλαδή που ανέλαβε δράση χαρτογραφώντας τον βυθό, εντοπίζοντας τα καλώδια.

Μπορεί να τοποθετήσει κοριούς, να ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις και να κόψει καλώδια εκτελώντας όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται εντατικά γι αυτό που έρχεται …

Τον Σεπτέμβριο το «Yantar» προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στους υπηρεσίες πληροφοριών και το Ναυτικό των ΗΠΑ καθώς έλεγξε όλη την αμερικανική ακτή κατευθυνόμενο προς τη Κούβα και τα υποθαλάσσια καλώδια δίπλα στο Κόλπου του Guantánamo.

Το ρωσικό σκάφος Project 22010 είναι πλοίο «ειδικού σκοπού» χαρακτηρίζεται ως το νεώτερο ωκεανογραφικό σκάφος του ρωσικού ναυτικού  αλλά στην ουσία είναι υπερκατάσκοπος.

Είναι σχεδίασης της Almaz Central Marine Design Bureau και κατασκευασμένο στο ναυπηγείο Yantar με εκτόπισμα 5.000 τόνων.

Είναι εξοπλισμένο με δύο αυτόνομα βαθυσκάφη που έχουν τα ονόματα Rus (AS-37 Russia) και Konsul (AS-39 Consul για έρευνα σε μεγάλα βάθη.

Επιπλέον των προηγμένων αισθητήρων που του επιτρέπουν έρευνα σε πολλά επίπεδα και διαφορετικής κατηγορίας όπως βιολογική, γεωλογική, ακουστική και φυσική κατηγορία μπορεί να βοηθήσει και στην διάσωση υποβρυχίων.

Το πλήρωμα αποτελείται από 60 άτομα ενώ μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων με την εμβέλεια να φτάνει τα 8.000 ν.μ. τα βαθυσκάφη που έχουν πλήρωμα 2 ατόμων μπορούν να φτάσουν σε βάθος 6.270 μέτρων.

Όλο αυτό το διάστημα το ΝΑΤΟ εκτελεί επιχειρήσεις κατασκοπείας στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε εικόνες.

CucD4XWXgAELGqn

CuUwpubXgAEnMlh

Yantar cablesmapSat1

CuauIggWgAAYflHt

CuWQShZXYAA nOd

AS 39 Consul

AS 37

AS 39AS 37

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι