Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να «αναστήσει» την KGB

Στην επανασύσταση της KGB προχωρά ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν –και πάλαι ποτέ κορυφαίο της στέλεχος-, σύμφωνα με το Politico, με σκοπό να φτιάξει το «νέο αίμα» μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας το οποίο θα είναι εφάμιλλο των δυτικών προτύπων.

Οπως αποκαλύπτει το Politico, ο Πούτιν –ο οποίος το 2004 είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει η έννοια πρώην μέλος της KGB» -, θα προχωρήσει στη συγχώνευση του διάδοχου σχήματος της KGB, FSB, με την υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, με το όνομα Υπουργείο Ασφάλειας του Κράτους.

o poutin anastainei tin kgb.w l

Πρόκειται για μια ευθεία παραπομπή στην Επιτροπή Ασφάλειας του Κράτους – γνωστή και ως KGB-. Σύμφωνα με την Ρωσική εφημερίδα Kommersant, η νέα υπηρεσία θα έχει και ένα άλλο κοινό με την θρυλική υπηρεσία πληροφοριών που ίδρυσε ο Στάλιν, καθώς στελεχωθεί με 250.000 άτομα.

Τέλος, το Politico σημειώνει ότι ο κύριος λόγος που ο Πούτιν προχωρά σε αυτήν την κίνηση είναι προκειμένου να έχει μια τέτοια υπηρεσία υπό τον αποκλειστικό του έλεγχο, ενώ αναμένεται να στελεχωθεί με άτομα νέα σε ηλικία, τα οποία ήδη προωθεί ο Πούτιν στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό, για να εδραιώσει την κυριαρχία του στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι