Απόφαση σταθμός: Τραπεζικοί κολοσσοί οδηγούν στο χάραγμα

«Λιτούς και δεμένους» έχει στρατολογήσει η Νέα Τάξη, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια της αχρήματης κοινωνίας, προκειμένου αφενός να ελέγχονται όλες οι συναλλαγές, αφετέρου οι πολίτες να οδηγηθούν στην Κάρτα του Πολίτη, το μικροτσίπ και το χάραγμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τέσσερις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν επάνω σε ένα σύστημα αποκλειστικά ψηφιακών μετρητών το οποίο ελπίζουν να κυκλοφορήσουν σε δύο χρόνια.

Πρόκειται για τις BNY Mellon, Deutsche Bank και Santander, μαζί με την βρετανική χρηματιστηριακή εταιρία ICAP, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την UBS ώστε να αναπτύξουν το Utility Settlement Coin (USC). Όπως σχεδιάζουν, το σύστημα θα είναι μια γρήγορη και πιο αποδοτική εναλλακτική στις τρέχουσες διαδικασίες συναλλαγών.

Όπως μεταδίδεται, το νόμισμα θα εστιάζει στους θεσμικούς πελάτες των τραπεζών και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, την οποία χρησιμοποιεί το έτερο ψηφιακό νόμισμα «bitcoin».

Αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ευρύτερες εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας, επισημαίνει το CNBC, όπερ και σημαίνει ότι πολύ σύντομα το σχέδιο της αχρήματης κοινωνίας θα εφαρμοστεί παγκοσμίως και θα γίνει προσπάθεια επιβολής παγκόσμιου νομίσματος.

Το να θα πετύχει, βέβαια, κανείς δεν ξέρει.

«Τα ψηφιακά μετρητά είναι βασικό συστατικό μιας μελλοντικής δομής της χρηματοοικονομικής αγοράς, που βασίζεται στις τεχνολογίες blockchain», εξήγησε ο Hyder Jaffrey της UBS.

Η UBS εκτιμά ότι το «USC θα μπορούσε να ελαττώσει την πολυπλοκότητα και το χρόνο που χρειάζεται ο διακανονισμός συναλλαγών, μειώνοντας κινδύνους και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των κεφαλαίων του χρηστών».

Αυτό είναι το τυρί! Την φάκα πόσοι την βλέπουν;

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι