Οι Ρώσοι πολίτες ετοιμάζονται για πόλεμο

Ρώσοι πολίτες σε όλη την επικράτεια εφοδιάζονται με βασικά εφόδια όπως αλάτι, σπίρτα και μαυροσίταρο, καθώς προετοιμάζονται για πόλεμο, όπως αναφέρει η Jill Dougherty, η οποία υπηρέτησε ως ανταποκρίτρια Διεθνών Σχέσεων του CNN για τρεις δεκαετίες.

Η Dougherty, που επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή, σε άρθρο της στο «Wilson Center» με τίτλο «Πολεμικός πυρετός» αποκαλύπτει πόσο ανήσυχοι είναι οι Ρώσοι για επικείμενη μεγάλη σύγκρουση.

Jill Dougherty

Ένας οδηγός ταξί μάλιστα στην Μόσχα την ρώτησε: «Πάμε σε πόλεμο;»

Η ανταποκρίτρια αφηγείται το πως ταξίδεψε από την Βαλτική στην Γεωργία και την Ρωσία και πως οι συζητήσεις για πόλεμο γίνονται παντού.

«Σε ένα γραφείο ρώτησα έναν Ρώσο υπάλληλο σχετικά με την διάθεση της εργατικής του τάξης στην Μόσχα», γράφει η Dougherty.

«Οι παλιοί αγοράζουν αλάτι, σπίρτα και μαυροσίταρο (gretchka)», της απάντησε, «οι Ρώσοι ετοιμάζονται για περίπτωση πολέμου».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια, πολλές διάσημες φωνές στην Ρωσία ανησυχούν με την συνεχώς αυξανόμενη επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ καθώς και για τις στρατιωτικές του μανούβρες.

Παραθέτει σχόλια του Sergei Karaganov, ειδικού Διεθνών Σχέσεων και μέλος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» πως η δυτική προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας θυμίζει περίοδο που προηγείται ενός νέου πολέμου».

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, όλα δείχνουν κλιμάκωση και μάλιστα σύντομα.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι