Αμερικανός αξιωματούχος: Οι απανωτές βομβιστικές επιθέσεις του ISIS στον κόσμο είναι μόνο η αρχή

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία εφιαλτική ανάκαμψη στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε όλον τον κόσμο. Και το πιο τρομακτικό είναι πως όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία εφιαλτική ανάκαμψη στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε όλον τον κόσμο. Και το πιο τρομακτικό είναι πως όλα αυτά τα «χτυπήματα» αποτελούν μόνο την αρχή.

Αυτή την προειδοποίηση εξέφρασε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ουσιαστικά επεσήμανε ότι οι τελευταίες επιθέσεις μπορεί να σηματοδοτούν απλά την αρχή μίας πιο έντονης παγκόσμιας εκστρατείας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία αντιπροσωπεύει μία αλλαγή στην τακτική της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Κλιντ Γουάτς, πρώην πράκτορας του FBI στην Task Force κατά της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ τόνισε ότι αυτή η αύξηση των παγκοσμίων επιθέσεων του ISIS μπορεί να γίνουν η νέα κανονικότητα, καθώς το Ισλαμικό Κράτος χάνει έδαφος στη Μέση Ανατολή και οι ξένοι μαχητές του μένουν τώρα «άστεγοι».

«Για αυτούς τους ''άστεγους'' ξένους μαχητές, η επιλογή είναι απλή. Είτε θα πεθάνουν εκεί πολεμώντας για ένα χαλιφάτο που καταρρέει, ή μπορούν να φύγουν ως μάρτυρες χτυπώντας την πατρίδα τους, ή άλλους διεθνείς στόχους», τόνισε ο Γουάτς, σύμφωνα με το Business Insider.

«Το ISIS διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων μαχητών στην ιστορία. Καθώς η οργάνωση χάνει έδαφος, πιθανότατα θα γίνουν το μεγαλύτερο ανθρώπινο ''οπλοστάσιο'' στην ιστορία και θα στραφούν ενάντια σε όποιον στόχο μπορούν να πλήξουν. Αυτό δεν είναι το τέλος της καμπάνιας αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πιθανόν μόνο η αρχή της», προσθέτει ο αξιωματούχος.

Από τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, το ISIS έκανε επτά επιτυχημένες επιθέσεις και μία απόπειρα, σε οχτώ χώρες. Τα χτυπήματα έγιναν από την Κωνσταντινούπολη, ως την Υεμένη, το Ιράκ, την Ντάκα, το Μπαγκλαντές και η Μαλαισία. Αυτή η σειρά επιθέσεων, σύμφωνα με την ανάλυση του Γουάτς, δείχνει τόσο την αλλαγή των δεδομένων για την οργάνωση στη Μέση Ανατολή, όπως και την εντυπωσιακή ικανότητά της να χτυπήσει παγκοσμίως.

aetos-apokalypsis.com

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι