Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ φθάνουν στη Βαγδάτη [Βίντεο]


Οι ISIS αντάρτες έχουν αποκτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Ιράκ, αλλά στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ιράκ ο υποστράτηγος Qassim Atta υποστηρίζει ότι σε όλες οι πόλεις στο δρόμο μεταξύ Σαμάρα και τη Βαγδάτη είναι ακόμα υπό τον έλεγχό τους.

Ωστόσο, οι μαχητές του ISIS που πολεμούσαν στη Φαλούτζα, βρίσκονται λιγότερο από μια ώρα μακριά.

Nearly half the 300 U.S. military advisers and special operations forces expected to go to Iraq are now in Baghdad to help Iraqi forces combat Sunni militants, the Defense Department has said.

Η ISIS έχει πέρει τον έλεγχο των πόλεων Al Waleed, Trbeil και Qaim στα σύνορα μεταξύ του Ιράκ με τη Συρία και την Ιορδανία. Οι σουνίτες μαχητές αγωνίζονται σε πόλεις όπως η Φαλούτζα, λιγότερο από μια ώρα μακριά από τη Βαγδάτη.


Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τους ηγέτες της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ να συμπράξουν  με τη Βαγδάτη και τόνισε ότι η ανάπτυξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, δεν ισοδυναμεί με «παρέμβαση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφο από τις Η.Π.Α. Andrea Mitchell,  ο Kerry είπε ότι η αποστολή περιλαμβάνει «το σχεδιασμό και την παροχή βοήθειας».

Δεν είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε στη μάχη. Και ο πρόεδρος δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει τα αμερικανικά στρατεύματα μάχης στο Ιράκ, είπε.

Στο Καπιτώλιο, γερουσιαστές εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Ιράκ θα μπορούσε σύντομα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ίσως την επόμενη εβδομάδα, συμβάλλοντας έτσι στην μεγαλύτερη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά του ISIS.

Kingmaker: Kurdish President Massoud Barzani, right, shakes hands with U.S. Secretary of State John Kerry at the presidential palace in Irbil yesterday. Kerry insists the deployment of U.S. forces is 'not intervention'

Ο Κούρδος Πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί σε χειραψία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο προεδρικό μέγαρο στο Αρμπίλ χθες.

Nowhere to go: Men and women stand in a temporary displacement camp for Iraqis caught-up in the fighting in and around the city of Mosul yesterday. Tens of thousands of people have now fled Iraq's second largest city

Άνδρες και γυναίκες στέκονται σε ένα προσωρινό στρατόπεδο μετατόπισης για τους Ιρακινούς που παγιδεύτηκαν στις μάχες μέσα και γύρω από την πόλη Μοσούλη χθες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλέον καταφύγει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Displaced: Children walk with bottles of water in a field beside the temporary refugee camp outside Mosul. Their families fled the city after it was overrun by ISIS militants earlier this month

Τα παιδιά με τα μπουκάλια του νερού δίπλα από το προσωρινό στρατόπεδο προσφύγων έξω από τη Μοσούλη. Οι οικογένειές τους εγκατέλειψαν την πόλη μετά την επέμβαση των ISIS μαχητών.

Στο Πεντάγωνο, ο υποναύαρχος Ναυτικού John Kirby δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα στρατεύματα στη Βαγδάτη αποτελούνται από δύο ομάδες των ειδικών δυνάμεων και περίπου 90 συμβούλους, αναλυτές της υπηρεσίας πληροφοριών, καταδρομείς και προσωπικό υποστήριξης που απαιτείται για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου επιχειρήσεων στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Άλλες τέσσερις ομάδες των ειδικών δυνάμεων, θα φτάσουν τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο Kirby.

Αυτά τα στρατεύματα, προστίθενται στις περίπου 360 άλλες δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται μέσα και γύρω από την πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Ο Kirby είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν έως 35 αποστολές επιτήρησης πάνω από το Ιράκ καθημερινά για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση επί τόπου.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα στείλει μέχρι και 300 συμβούλους στο Ιράκ για την αξιολόγηση και την παροχή συμβουλών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Μέρος του σχεδίου αυτού συνεπαγόταν τη δημιουργία δύο κοινών επιχειρησιακών κέντρων - ένα στη Βαγδάτη και το άλλο στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές από τις μάχες έλαβαν μέρος.

Support: Nearly half the U.S. military advisers pledged by President Obama to aid Iraq are now in Baghdad setting up operations to help combat the ISIS insurgency. Pictured above are Iraqi volunteers in Karbala

Σχεδόν το ήμισυ των στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ είναι τώρα στη Βαγδάτη για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξέγερσης των ISIS. Στην παραπάνω εικόνα είναι Ιρακινοί εθελοντές στην Καρμπάλα.

Οι ομάδες, σε μεγάλο βαθμό που αποτελούνται  από στρατό με τα Πράσινα Μπερέ, θα αξιολογήσουν την ετοιμότητα των ιρακινών στρατευμάτων και τους ανώτερους διοικητές σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο καλύτερος τρόπος οι ΗΠΑ να μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη ασφαλείας.

Ο Kirby δήλωσε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για πόσο καιρό τα στρατεύματα θα είναι στο Ιράκ.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία για να σας δώσω ημερομηνία λήξης, αλλά είναι πολύ σαφές ότι αυτή θα είναι περιορισμένη είπε.

Είπε ότι η εξέγερση ήταν καλά οργανωμένη με τη βοήθεια ξένων μαχητών και σουνιτών υποστηρικτών της χώρας.

ISIS militants have gotten as close to Baghdad as the town of Fallujah, just 44 miles away. Above, ISIS militants are pictured patrolling the town on Saturday

Οι ISIS μαχητές  βρίσκονται μόλις 44 μίλια μακριά από την Βαγδάτη και την πόλη της Φαλούτζα. Πάνω, οι ISIS μαχητές απεικονίζονται να περιπολούν την πόλη το Σάββατο.

Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι αεροπορικές επιδρομές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απαραίτητες κατά κάποιον τρόπο.

Ο Graham δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν  το χτύπημα των σουνιτών εξτρεμιστών στις βάσεις τους στη Συρία.

pakalertpress.com

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι