Ανακαλύφθηκε κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας

Μια σπάνια βιβλιοθήκη με βιβλία για μάγισσες και αποκρυφισμό που συγκεντρώθηκαν από τον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ στον πόλεμο, ανακαλύφθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Χίμλερ είχε εμμονή με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό, πιστεύοντας ότι τα βιβλία μαγισσών ήταν το κλειδί για την Άρεια υπεροχή στον κόσμο. Τα βιβλία - μέρος μιας ισχυρής συλλογής 13.000 τόμων βρέθηκαν σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας κοντά στην Πράγα που δεν έχει προσεγγιστεί από τη δεκαετία του 1950.

Ο Νορβηγός μασονικός ερευνητής Bjørn Helge Horrisland δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι μερικά από τα βιβλία που προέρχονται από τη βιβλιοθήκη της νορβηγικής τάξης των Ελευθερομασόνων στο Όσλο, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας.

Το 1935 ο Χίμλερ ίδρυσε την «Η Sonderkommando" - Το H δηλώνει το hexe, τη γερμανική λέξη για τη μάγισσα - ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό για τη μαγεία, τον αποκρυφισμό και το υπερφυσικό.

Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής ονομαζόταν «Βιβλιοθήκη Μαγισσών» και επικεντρώνεται στις μάγισσες και τις διώξεις τους στη μεσαιωνική Γερμανία.

Μία από τις θεωρίες του Χίμλερ ήταν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπάθησε να καταστρέψει τη γερμανική φυλή μέσα από το κυνήγι των μαγισσών.

Ανακάλυψε επίσης ότι μια από τους δικούς του προγόνους, κάηκε ως μάγισσα.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ποτέ δεν μοιραζόταν τον ενθουσιασμό για τον αποκρυφισμό που είχε ο συνεργάτης του, αλλά του έδωσε το ελεύθερο να ζήσει τις φαντασιώσεις του.

Η ογκώδης βιβλιοθήκη ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας (φωτογραφία) κοντά στην Πράγα

.ximler xitler

Ο Χίμλερ (εικονίζεται με τον Χίτλερ στο Berchtesgaden) συγκέντρωσε επίσης μερικά από τα βιβλία του από τη νορβηγική τάξη των Freemasons, όταν οι Ναζί εισέβαλαν στη χώρα το 1940.

madelf

Τα βιβλία επρόκειτο να αποθηκευτούν στο Κάστρο Wewelsburg στη δυτική Γερμανία, το «Μαύρη Camelot» του ναζισμού, όπου ο Χίμλερ είχε δημιουργήσει ένα δικαστήριο των "ιπποτών" των SS κατά το πρότυπο του θρύλου του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.

Το κάστρο σήμερα είναι μουσείο και τόπος μνήμης. Το βαμμένο με τη σβάστικα ταβάνι του δωματίου, όπου συναντιόταν με τους κακούς ιππότες του, αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης.

Οι ιστορικοί θα αναλύσουν τη Βιβλιοθήκη των Μαγισσών και μια νορβηγική τηλεόραση θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το εύρημα.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι