Και ξαφνικά η Τουρκία ζητά την ισόβια φυλάκιση Έλληνα Ικάρου

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τους τόσους Έλληνες που χάθηκαν στο Αιγαίο εξαιτίας των «βρώμικων» σχεδίων τους, Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή της ποινής της ισοβίου καθείρξεως για τον Έλληνα πιλότο μαχητικού «Mirage 2000», ο οποίος φέρεται να κατέρριψε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 στο Αιγαίο το 1996.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού, Σμηναγός Nail Erdoğan απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Μπαλικεσίρ για παραβιάσεις στο Αιγαίο στις 08 Οκτωβρίου του 1996.

Τελικά το αεροσκάφος του συνετρίβη σε νότια περιοχή της Χίου, μετά από αερομαχία με το ελληνικό μαχητικό.

Ο Ερντογάν σκοτώθηκε ενώ ο δεύτερος πιλότος Αντισμήναρχος Osman Çiçekli διασώθηκε.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στο τουρκικό Γενικό επιτελείο ως αερομαχία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα «αεροπορικό ατύχημα».

Ξαφνικά όμως και όχι τυχαία, σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», τα παιδιά και ο δικηγόρος του νεκρού Σμηναγού απαιτούν από τις ελληνικές αρχές την υποβολή ποινικής δίωξης κατά του Έλληνα πιλότου, ο οποίος με τις «πράξεις του οδήγησε το τουρκικό μαχητικό στην καταστροφή και έτσι ο Ερντογάν σκοτώθηκε σκόπιμα», όπως αναφέρουν.

Αναλυτικά, το κατηγορητήριο απαίτεί την καταδίκη του Έλληνα πιλότου, Θάνου Γρίβα, σε δις ισόβια με την κατηγορία της «εθελοντικής ανθρωποκτονίας» και της «δράσης για την αποδυνάμωση της ανεξαρτησίας του τουρκικού κράτους».

Η τουρκική πλευρά αναφέρει πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το ελληνικό μαχητικό σε διεθνή εναέριο χώρο, χωρίς κίνητρο.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι