Το ΑΣΗΜΙ θα σοκάρει τον κόσμο το 2016 με εκτίναξη των τιμών

James Turk: «Υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη στα πολύτιμα μέταλλα. Ο άργυρος έχει επιτέλους αρχίσει να δείχνει κάποια ανεξάρτητη δύναμη και αρχίζει να έχει υψηλές επιδόσεις χρυσού. Μπορούμε να δούμε αυτή την υπεραπόδοση σε αναλογία χρυσού / αργύρου…», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όταν ο στόχος της χαμηλής τιμής του επετεύχθη τον περασμένο Δεκέμβριο, η αναλογία χρυσού / αργύρου ήταν 75. Με άλλα λόγια, χρειάστηκαν 75 ουγκιές αργύρου να ισούνται με μία ουγγιά χρυσού.

Στη συνέχεια, αργότερα, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ο χρυσός ξεκίνησε την αναρρίχηση, αλλά το έκανε με ρυθμό πιο ταχύ από το ασήμι. Κατά συνέπεια, η αναλογία χρυσού / αργύρου αυξήθηκε προς 80 (δείτε το ιστορικό 50 ετών του χρυσού / ασημιού παρακάτω).

ceb3cf81ceb1cf86ceb7cebcceb1

Ο δείκτης συνέχισε να κινείται υψηλότερα και τελικά έφτασε το 84 την 1η Μαρτίου, ακόμα και ο χρυσός διατηρήθηκε σε αναρρίχηση, το οποίο ήταν πολύ ασυνήθιστο.

Κανονικά το ασήμι οδηγεί στην αρχή κάθε νέας ανοδικής αγοράς. Έτσι, κανονικά θα ανέμενε κανείς η αναλογία να πέσει. Αλλά δεν έγινε αυτό, το οποίο και με ανησυχεί, ακόμη και αν η αναλογία είχε διαμορφωθεί στο μακροπρόθεσμη αντίσταση γενικά.

Ένα «ασημένιο» σοκ το 2016

«Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για το ασήμι από ό, τι είμαι με τον χρυσό. Το πιο σημαντικό, η πτώση του χρυσού / ασημιού που περίμενα αρχίζει επιτέλους να αναπτύσσεται, και η εμπιστοσύνη μου αυξάνεται ως προ το γεγονός ότι το ασήμι θα σοκάρει τον κόσμο το 2016, με εκτίναξη των τιμών που ακόμη και οι πιστοί του αργύρου θα μείνουν έκπληκτοι».

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι