Γερμανία: Θα πωλούν ξανά το Mein Kampf του Χίτλερ...τυχαίο;

Όπως λοιπόν μεταδίδεται, μια νέα έκδοση του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, «Ο Αγών Μου» (Mein Kampf) θα ξεκινήσει εκ νέου να πωλείται στα βιβλιοπωλεία της Γερμανίας από τον ερχόμενο Ιανουάριο, για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, αν και αυτή τη φορά θα είναι λίγο διαφορετικό.

Τα ρεπορτάζ μεταφέρουν ότι το βιβλίο θα συμπεριλαμβάνει σχεδόν 2.000 περισσότερες σελίδες στις οποίες θα περιέχεται κριτική σε όσα έγραφε στο ιδεολογικό του μανιφέστο – επί της ουσίας – ο σφαγέας. Το βιβλίο θα τιμάται 59 ευρώ… Καλή ανάγνωση λοιπόν.

Κι αν αναρωτιέστε πως κατέστη δυνατή η επανέκδοσή του, παρότι απαγορευμένο από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, η απάντηση βρίσκεται στο ότι στο τέλος του 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα (φέρεται να αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945 όταν οι σύμμαχοι μπήκαν στο Βερολίνο) και παύουν να υπάρχουν δικαιώματα.

Η νέα έκδοση του βιβλίου με το καινούργιο επιπρόσθετο περιεχόμενο, έχει παραχθεί και τυπωθεί από το εδρεύων στο Μόναχο της Βαυαρίας, Ινστιτούτο για τη Σύγχρονη Ιστορία (Institute for Contemporary History).

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι