Πάπας Φραγκίσκος: «Αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία ειρηνικά Χριστούγεννα»

Σε μια ζοφερή, από κάθε άποψη  ομιλία του, ο Πάπας δήλωσε ότι η υπάρχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και  από το νέο έτος  ο κόσμος είναι πιθανό να είναι εντελώς αγνώριστος , σε σχέση με αυτόν  που  γνωρίζαμε τουλάχιστον  μέχρι σήμερα .

Ο Ποντίφηκας ανακοίνωσε στην ουσία  την  επίσημη  έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας ότι  η φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο θα είναι ουσιαστικά μια «παρωδία», όπως δήλωσε  και στον ναό   Santa Maria μέσα στον Δεκέμβριο.

«Είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν φώτα, θα υπάρξουν εορτές , φωτεινά δέντρα, ακόμα και στολίδια ενώ ο κόσμος συνεχίζει να διεξάγει ένα ανελέητο και αιματηρό  πόλεμο », είπε ο ίδιος .

Ο Ποντίφικας, διευκρίνισε  τις απόψεις του αυτές  το Σαββατοκύριακο, λέγοντας στο πλήθος των πιστών Καθολικών στην κεντρική πλατεία ότι , «ενώ ο κόσμος λιμοκτονεί, και το  χάος διευρύνεται , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι  φετινές γιορτές των Χριστουγέννων για εκείνους που επιλέγουν να τις  γιορτάσουν,  μπορεί να είναι οι  τελευταίες τους».

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ο σύγχρονος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ δύο πολιτισμών, τονίζαμε ότι η  περίοδο της ανθρωπότητας που διανύουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια , οδηγεί σε ένα σύγχρονο πόλεμο μεταξύ  δύο  εντελώς διαφορετικών πολιτισμών, με έπαθλο την ψυχή των ανθρώπων.

Ο παλαιός πολιτισμός παραμένει προσκολλημένος στις παλιές αξίες, οι οποίες είναι  δοκιμασμένες εκατό φορές ως ορθές  «απομιμήσεις συμπεριφοράς» .

Τώρα μέσα στην δίνη των παγκόσμιων εξελίξεων «νέοι  άνομοι τρόποι συμπεριφοράς» κάνουν την εμφάνιση τους, και προσπαθούν να διαμορφώσουν την δική τους « φόρμουλα».

Προωθούνται από μια συγκεκριμένη ελίτ, ζητήματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης , η νέα μορφή της οικογενείας, ο πολυπολυτισμός, η αχρήματη κοινωνία, και  άλλα τα οποία γυρνούν στην κυριολεξία τον κόσμο » ανάποδα».

Παρόλα αυτά ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας , θεωρούμε ότι γνωρίζει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει.

Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις ορδές των τζιχαντιστών, το  περιστατικό στο Παρίσι άλλωστε το αποδεικνύει, η Συρία φλέγεται, η Λιβύη το ίδιο.

Νέα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα εμφανίστηκαν στον ορίζοντα , τα οποία προμηνύουν παγκόσμια σύγκρουση , στον ειδικό χώρο της Μέσης Ανατολής.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η πιθανή διενέργεια θρησκευτικών συγκρούσεων τόσο μεταξύ των μουσουλμάνων ( σουνίτες –σιίτες) , όσο και μεταξύ  μουσουλμάνων  εναντίον των χριστιανών στην Ευρώπη.

Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη  περίοδο αξιολογείται από μια πλειάδα έμπειρων γεωπολιτικών αναλυτών,    ως  άκρος  επικίνδυνη και ασταθής.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι