Πρώην όμηρος των τζιχαντιστών: Οι επιθέσεις κατά του ISIS είναι παγίδα

Αντίθετα, ο Νικολά Ενάν πιστεύει ότι η λύση είναι μία «νεκρή ζώνη» για πτήσεις, πάνω από τις περιοχές της Συρίας που ελέγχει η αντιπολίτευση. Ο Ενάν έχει ήδη μιλήσει δημόσια για το πώς ο Μοχάμεντ Εμουάζι- γνωστός ως Τζιχάντι Τζον- ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τον βασάνιζαν, σωματικά και ψυχολογικά.

«Οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι παγίδα», τόνισε ο Ενάν. «Ο νικητής αυτού του πολέμου δεν θα είναι αυτός που έχει το νεότερο, πιο ακριβό ή πιο εξελιγμένο οπλοστάσιο, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να πάρει το λαό με το μέρος του», προειδοποίησε.

Ως παράδειγμα για το πώς η διεθνής κοινότητα ανταποκρίθηκε καλά, έφερε την πρόσφατη κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και τις προσφορές από την Ευρώπη για τους μουσουλμάνους που διαφεύγουν από τη Συρία. Αυτό, είναι ένα χτύπημα για το Ισλαμικό Κράτος, λέει.

«Ισως για αυτό προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Για να μας κάνουν να κλείσουμε τα σύνορά μας και κυρίως να ''κλείσουμε'' το μυαλό μας», λέει ο Γάλλος δημοσιογράφος. 

Οι βομβαρδισμοί του δυτικού συνασπισμού δεν βλάπτουν τους μαχητές, τονίζει ο Ενάν. Αντί για αυτό, σπρώχνουν τον κόσμο στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, διαμηνύει. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε- και είναι πραγματικό το σημείο κλειδί- είναι να εμπλέξουμε τους ντόπιους. Μόλις ο λαός αρχίσει να ελπίζει σε μία πολιτική λύση, το Ισλαμικό Κράτος θα καταρρεύσει», εκτιμά.

Με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζει, το ISIS Θα χάσει έδαφος γρήγορα. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφασίσει ότι όλες οι περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή αντιπολίτευση να είναι ''νεκρές ζώνες'' για πτήσεις. ''Νεκρές ζώνες'' για όλους. Για το συνασπισμό, τους Ρώσους, το καθεστώς. Παρέχοντας ασφάλεια στο λαό εκεί θα καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί η διεθνής κοινότητα», τονίζει.

Και καταλήγει ότι με τα λάθη που κάνει η Δύση, ουσιαστικά τροφοδοτεί τους αντιπάλους της.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι