Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κομβόι εκατοντάδων βυτιοφόρων πετρελαίου του ISIS [Βίντεο]

Είναι βέβαιο, όπως αναφέρουν ρωσικές πληροφορίες, πώς θα το αντάλλασσαν με οπλικά συστήματα, καθώς οι βομβαρδισμοί της Μόσχας έχουν αποδυναμώσει τον ISIS που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αναζητά στηρίγματα.

Μέχρι στιγμής αυτά τα βρίσκει στην Τουρκία και κάποιες άλλες αραβικές χώρες που βοηθούν τους τζιχαντιστές στο λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και στις ΗΠΑ, οι οποίες μάλιστα φρόντισαν να προειδοποιήσουν τον ISIS πώς οι Ρωσοι θα χτυπήσουν τις δεξαμενές πετρελαίου και τα βυτία που θα το μεταφέρουν. Κατά τα άλλα η Ουάσιγκτον κόπτεται για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας επικεντρώνονται πλέον και σε αυτή την σημαντική παράμετρο του πολέμου, δηλαδή στην αποκοπή παροχής πετρελαίου και καυσίμων στο Ισλαμικό Κράτος προκειμένου, αφενός να του στερήσουν την δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει και αφετέρου να του στερήσουν τα βασικά έσοδα.

Είναι γνωστό πώς τα όπλα παραδίδονται κυρίως μέσω της Τουρκίας αντί πετρελαίου από τις πηγές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιρακ. Η Τουρκία είναι αυτή που παραλαμβάνει και τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου.

Βάσει ανακοίνωσης από τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δεκάδες επιχειρήσεις από ρωσικά Su-34 εναντίον στόχων που σχετίζονται με την παραγωγή πετρελαίου των τζιχαντιστών αλλά και σε αρκετά βυτία που μεταφέρουν καύσιμα. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν χτυπήσει πάνω από 500 βυτία στις τελευταίες επιχειρήσεις τους, τα οποία μετέφεραν πετρέλαιο από την Συρία στην Τουρκία μέσω του Ιράκ.

Στόχος όπως ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός Καταπολοφ, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στην Συρία, είναι όχι μόνο να σταματήσει ο ανεφοδιασμός των δυνάμεων των τζιχαντιστών σε καύσιμα, αλλά να μειωθούν και τα κέρδη τους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που ανθεί στην περιοχή και τους αποφέρει εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση των Ρώσων είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο αποτελεσματική στην τελική έκβαση της μάχης από τους βομβαρδισμούς άλλων στόχων. Η έλλειψη καυσίμων είναι σίγουρο ότι θα στερήσει ένα μεγάλο μέρος από την δυναμικότητα των τζιχαντιστών το οποίο μέχρι τώρα είχε σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στην τροφοδοσία με πετρέλαιο, κάτι που του επέτρεπε να παραμένει ζωντανό και χωρίς σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πλέον το ελεύθερο να χτυπούν όποιο βυτιοφόρο των τζιχαντιστών εντοπίζουν να κινείται στη Συρία. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα και δύο φορτηγά, αλλά για κομβόι δεκάδων και εκατοντάδων βυτιοφόρων.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι