Τεράστιο υποθαλάσσιο κοίτασμα χρυσού βρέθηκε στην Κίνα

Ένα τεράστιο κοίτασμα με τουλάχιστον 470 τόνους χρυσού ανακαλύφθηκε κάτω από το βυθό της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα βρίσκεται δύο χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε μια περιοχή με εκτιμώμενα αποθέματα τουλάχιστον 1.500 τόνων χρυσού. Ανακαλύφθηκε στην πόλη Laizhou η οποία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στην Κίνα. Περισσότεροι από 2.000 τόνοι χρυσού έχουν βρεθεί εκεί πρόσφατα.

«Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και να ρυθμίσεις τις εξέδρες γεώτρησης στη θάλασσα», δήλωσε ο Ding Zhengjiang, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Shandong Provincial Νο 3.

Ο διαχειριστής του έργου Zhang Junjin πρόσθεσε ότι «η διάνοιξη οπών σε υπόγεια πετρώματα που είναι πάνω από 1.000 μέτρα βάθος είναι μια μεγάλη πρόκληση, ενώ στην Κίνα και στα χρυσωρυχεία, η αναζήτηση διεξάγεται κανονικά μέσα σε 800 μέτρα κάτω από τη γη. Η ανακάλυψη ενός κοιτάσματος χρυσού που βρίσκεται 2000 μέτρα υποθαλάσσια, δημιουργεί την ανάγκη για νέα τεχνολογία γεωτρήσεων για μελλοντική εξόρυξη χρυσού», δήλωσε ο Ζανγκ.

Η θαλάσσια διερεύνηση πήρε τρία χρόνια και συμπεριλάμβανε πάνω από 120 χιλιόμετρα γεωτρήσεων, με 67 πλατφόρμες γεωτρήσεων στη θάλασσα και περίπου 1.000 εργάτες και γεωλόγους.

Νωρίτερα αυτό το έτος το Πεκίνο πρότεινε συνεργασία εξόρυξης θαλάσσιου βυθού στον Ινδικό Ωκεανό. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η Ινδία ήταν ένας ιδανικός εταίρος όσον αφορά την ανάπτυξη της βαθιάς εξόρυξης από το βυθό. Και οι δύο χώρες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές χρυσού στον κόσμο.

Τον Ιούλιο, η Κίνα αποκάλυψε μια σχεδόν 60 τοις εκατό αύξηση των αποθεμάτων χρυσού σε έξι χρόνια κι έγινε έτσι ο πέμπτος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι